Evliliğin Önünde ki Engeller Kalksın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Her insan evlilik hayatına adım atmak ister ve bunun hayalini kurar.Bu yolda çaba gösterir.Ancak bu yol bazen engel üstüne engel taşır.Bu  engellerin kimi aileler tarafından kimi geleneklerden kaynaklanmaktadır.

Bunlardan  biri başlık parasıdır.Başlık parası ülkemizde hala devam edegelen bir  adettir.Bu adet kimi yerde o kadar yüksek meblağlara çıkmıştır ki erkek tarafı kız tarafına neredeyse bir ev miktarı kadar para ödemektedir.Bu parayı biriktirmek için yıllarca çalışan borca giren erkeklerin sayısı az değildir.

Daha sonra devreye takılar,bohçalar,nişan alışverişi ve düğün alışverişi girmektedir.Başkaları ne der diye yapılan bu alışverişler kız ve erkek tarafının cebini zorlamaktadır.

Tabi ki maddi gücü olan kişiler istediğini istediği tarzda ve şekilde yapsın.Ona sözümüz yok.Demek istediğimiz bu düğün öncesi yapılanların manevi bir baskı altında yapılmaması.Kişiler bunu yaparken elalem ne der düşüncesi ile kendini zorlayarak yapmamalı,evlilik hayatlarına sıkıntılı bir şekilde ya da borçla girmemeli.Evliliklerini sırf para engelinden dolayı ertelememeli.Önce ki yıllarda genç nesil daha erken yaşlarda evlenirken şimdi ki genç nesil daha geç yaşlarda evleniyor.Hatta bazı gençlerimiz evlenemiyor.İşte bu yüzden toplumda büyüklerin ısrarla devam ettirdikleri başlık parasına devlet büyüklerimiz el atmalı.Onların ısrarcı düşüncelerini Cumhurbaşkanımız,başbakanımız değiştirebilir.Toplum yanlışları hakkında bilinçlendirilmeli.Aile büyükleri evliliği kolaylaştırma noktasında nasihatte bulunmalı.Gençler bu yönde birbirlerini telkin etmeli.

İşte bu yüzden ister bekar olun ,ister evli sizlerden bu fikrimizi yaymanızı istiyoruz."Hayra vesile olan,yapan gibidir" sözü gereği,fikrimiz fikriniz olsun istiyoruz

Gerçek güzelliklerin sizlerin olması dileğiyle...

Bugün Tuba imzanı bekliyor!

Tuba Ceyhan Karaduman bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Evliliğin Önünde ki Engeller Kalksın». Tuba ve imza atan diğer 97 kişiye katıl.