Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 76 destekçiye ulaştı

Adalet bakanlığının eski bir kampanyasında, Her insan Mahkum adayıdır başlıklı bir slogonı vardı. Her insan bir nedenden ötürü bir gün polis karakoluna gidebilir, dışarıda polisle diyalog kurabilir ve HER INSAN POLIS ŞİDDET' ine MARUZ KALABILIR. Her insan T.C polis teşkilatının içindeki polislikle akalası olmayan bir kişiye denk gelebilir. Bu ŞİDDET son vermek, polis oldukları için meslektaşları tarafından korunmalarını engellemek daha iyi daha güvenli polis teşkilatları için sende polis şiddet'ine HAYIR demelisin. Hep birlikte daha iyi bir polis teşkilatı için sende bu kampanya'ya EVET demelisin.

İstanbul Sultangazi Esentepe trafik şube amirliğinde, 2 mayıs günu ehliyet yeline için gittim, evraklarımı verdim. Görevli Memur TCK 188/3 hükümlü olduğum için, işlem yapa bilmesi için adliyeden evrak getirmemi istedi. Bende Evrak getirmek için gittim.  4 mayıs tekrar saat 11:00 sıralarında Yeni ehliyet evraklarımı vermek için gittim. Eski Hükümlü olduğumdan dolayı bir kanun maddesinden dolayı, ehliyet yenile işlemini yapabilmeleri için ilgili mahkemeden o kanun maddesin ehliyet yenilemeye engel olmadığını anlatan bir yazı getirmem söylendi. Bende Memureye hitaben benim mevcut GBT detayım da TCK'nın 53/6 maddesi ve 2918 sayılı trafik kanunundaki ehliyet el koyma ile ilgili bir kanun maddesi olmadığı, mevcut hüküm giymemden sonra ehliyetimi Gaziosmanpaşa Trafik şubede yenilediğimi ve istanbul 9 ağır ceza mahkemesinde duruşma ve gerekçeli karar neticesinde ehliyetime el koymadığını söyledim. Bana neden ehliyet vermediğinizi belirten bir evrak verin yada, Memure hanıma hitaben sizin söylediğinize göre mevcut ehliyetim  bile kullanmam suç olarak görünüyor o zaman dedim. Devamında Ehliyetime el koyun ve ehliyet yenileme mani olan kanun maddesini de bu tutanakta belirtin bende, bu evrakla gidip hakkımı mahkemede arıyayım. Memure gidip 2918 Sayılı trafik kanunun 41/e maddesinden evrak düzenleyip geldi. Okumam için bankonun üzerine koydu, bende okuduktan sonra bu evrakı imza atmıyacagımı ve yetkili biri ile konuşmak istediğimi söyledim. Bankonun üstündeki bir evrakı memure bir evrakı ben aldım, odaya girdik oradaki yetkili olduğunu söyleyen memur durumu anlatıyordum, Memur bana ayağa kalk dedi, kalktım devamında ben GBT olan kanun maddelerini memura anlatırken, memur bana elindeki evrakı ver dedi, bende bir saniye bakın GBT deki kanun maddesini göstereyim size dedim. Peşinden sağ gözüme yumruk attı sonra arkama geçerek boğazımı boğulacağım kadar sıktı, odada olan tüm memurlarda kafama hunharca vurmaya başladılar. Devamında trafik şube içinden kalabalık bir polis grubu da odaya girerek yerde yüz üstü yatarken özellikle kafamı tekmelemeye ve yumruk vurmaya 3 dakikadan fazla devam ettiler. Alt kattaki karakoldaki polisler gelip müdahale etmeselerdi halen beni öldüresiye dart etmeye kalabalık memur grubu devam edecekti.

Bugün N imzanı bekliyor!

N A bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanı;: Polis Karakollarında Şiddet'e Birlikte Son Verelim. Bugün Ben Darp Edildim, Yarın Sen..». N ve imza atan diğer 75 kişiye katıl.