Metro ile seyahat özgürlüğü

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

İstanbul da yaşayan ve her gün Pendik Kadıköy metro hattını kullanan bir bayan vatandaşım. Tesettürlü yada kapalı değilim. Erkekler ile seyahat etmekten de son derece şikayetçiyim. Tercihen kadın - erkek birlikte seyahat özgürlüğü var ise; ben de erkekler ile birlikte seyahat etmeme özgürlüğümü kullanmak istiyorum. Yeterli bilgi, görgü, saygı, ahlak kuralları ile yetişmemiş bir toplumun erkek bireylerinin bencilce davranışlarına maruz kalmaktan şikayetçiyim. Aynı ücreti ödeyerek rahatsız bir yolculuk yapmak istemiyorum. Vergi veren bir vatandaş olarak aynı haklara sahip olduğumuzu düşünüyorum. Birinin özgürlüğünün başladığı yerde diğerinin özgürlüğünün bittiği mantığı ile tercih hakkımı kullanmaktan yanayım. Dönüşümlü olarak trenlerin pembe ve karışık olarak düzenlenmesi ya da bazı vagonların pembe bazılarının karışık olması ile tercih şansı verilebileceği aşikardır. Sosyal, toplumsal ve fiziksel şiddetin yarattığı sonuçların görsel olarak istasyon duvarlarında ve trenlerde sergilenmesi ile de toplum bilincine bir katkı sağlanabileceği bir gerçektir. Toplu taşıma araçlarında etrafına rahatsızlık veren kişilerin görüntülerinin de billboardlarda, büyük ekranlarda gösterilmesinin de caydırıcı bir önlem olacağı kesin.

İnsanların fiziksel ve sözlü şiddet göstermekten çekinmediği bir ortamda insanları uyarmaktan açıkçası korkuyorum. Ve sürekli rahatsız bir şekilde yolculuk yapıyorum. Bu kadar konforlu araçlar ile bu kadar konforlu ulaşım ağı içerisinde hangi toplu taşıma aracını kullanırsanız kullanın durum aynı. Ben metroyu kullanıyorum. Dolayısıyla rahatsızlığım metrodan yanadır. Devlet büyüklerinden anlayış ve bir önlem talep ediyoruz.

Özellikle metrodan inip işyerime gelir gelmez tüm öfkemle bu yazıyı yazdım.

Bugün ebru imzanı bekliyor!

ebru erdönmez bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanı: Metro ile seyahat özgürlüğü». ebru ve imza atan diğer 8 kişiye katıl.