0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Vatana, millete ve İslâmiyet’e büyük hizmeti olan muhterem efendim;
Evvela, ülke ve millet olarak yaşadığımız şu sıkıntılı günlerin, milletimiz adına hayırlara, iyiliklere ve güzelliklere tebdili için hem size hem de hükümetimize Fahri Kur’an Kursu öğreticileri olarak hulus-u kalp ile dua ediyoruz. Cenab-ı hak, İman ve Kur’an’a hizmet eden hükümetimizi başımızdan eksik etmesin.

Pek muhterem Sayın Cumhurbaşkanım Başbakanım ve Bakanım; Bundan önceki kadroya alımlarda hiçbir liyakata bakılmadan kadroya alınırken; birçoğu hafız, ön lisans ve lisans ilahiyat mezunu olan, diyanetin yaptığı bütün yeterlilikleri ve müftülükler tarafından yapılan mülakatları geçmiş olan ve üstüne üstlük 3-4 senedir fahri olarak çok zor şartlar altında diyanet tarafından çalıştırılan ve kadrolu Kur’an Kursu öğreticilerin yaptığı işin aynısını yapan fahri Kur’an Kursu öğreticilerine kadro verilmemesi vicdanları sızlatmaktadır. Maalesef, geçmişte hiç bir şart aramadan kadroya alınan ve yetersiz oldukları her yerde telaffuz edilen fahri öğreticilerin günahı ve vebali, atama şartlarını taşıyan bizlere ödetildi.

Türkiye genelinde özellikle köylerdeki Kur’an Kurslarında fahri Kur’an Kursu öğreticileri, asgari ücretin dahi çok çok altında 600 lira gibi ücretlerle çalıştırılmakta ve aldıkları ücretin yarısını yol parası olarak vermektedirler. Aylık olarak yatırılması gereken sigorta pirimleri 15 gün olarak yatırılmaktadır. Aynı işi yapmalarına rağmen Kadrolu Kur’an Kursu öğreticilerinin faydalandığı sağlık, sosyal ve ekonomik hiçbir haktan yararlanamamaktadırlar. Birçok sınavdan ve mülakattan geçerek, çok zor şartlar altında vazifesini hakkıyla yaparak evine rızık götürmeye çalışan fahri Kur’an Kursu öğreticilerinin iş garantisi bulunmamaktadır. Kadrolu Kur’an Kursu Öğreticisinin atanmasıyla görevlerine son verilmektedir. Her an görevden alınma korkusuyla vazifelerini yapmaya çalışan fahri Kur’an Kursu Öğreticilerinin gerekli puan ve mülakatlarla sözleşmeli ya da kadrolu olarak alınmasını talep ediyoruz.

Pek kıymetli Sayın Cumhurbaşkanım Başbakanım ve Bakanım;
Biz sizi gönülden sevdik, size inandık ve güvendik. Biz hakkımız olmayanı asla talep etmiyoruz. Bir çoğumuz 28 Şubat mağduru, kat sayı mağduru ve başörtüsü mağduruyuz. Bizi bizden daha iyi bilen, bizi bizden daha iyi anlayan siz cumhurbaşkanımızdan başbakanımızdan ve hükümetimizden talep etmeyip kimden talep edeceğiz. Kime sığınacağız, kimden isteyeceğiz..bize siz sahip çıkmazsanız kim sahip çıkacak. Kur’an hizmetkarlarının sorununu çözeceğinize olan inancımız ve güvenimiz tamdır.

Bugün Amine imzanı bekliyor!

Amine Alav bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanı : Kuran Kursu Öğreticileri Atama Bekliyor Lütfen Sesimizi Duyun Bu Magduriyet Son Bulsun». Amine ve imza atan diğer 220 kişiye katıl.