Maddiyata Bağlı Eğitim Sistemine Hayır!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Herkesin bildiği üzere Üniversiteye Geçiş Sınavına yaklaşık 8 ay kala sistemde önemli  değişimler yapıldı. Yeni eğitim sistemine göre sözel ve dil bölümündeki öğrenciler ciddi bir matematik, sayısal öğrencileri ise aynı şekilde türkçe yapmak zorunda bırakıldı. 2017-2018 12. Sınıf sözel, dil ve sayısal öğrencileri bu sistemden olumsuz şekilde etkilendi. Dil ve sözel öğrencileri önceki yıllarını matematik; sayısal öğrencileri ise türkçeye ağırlık vermeleri gerektiğini bilmeden geçirdiler. Ve sistemin değişmesiyle bir anda emek verdikleri dersler ortadan  kalkıp hiç üstüne düşmedikleri dersler önemli hale geldi. Yeni sisteme baktığımızda bu saatten sonra 12. Sınıftaki öğrenciler  ek matematik ve ek türkçe dersleri almak zorunda bıraklımıştır fakat devlet okullarında yeterli eğitim olamayacağından öğrenciler belli bir ücret karşılığında dersler almak zorunda bırakılmışlardır şayet her ailenin bunu karşılamaya gücü yetmeyebilir. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları içeriği kesinlikle sınav için faydalı değildir böyle olunca öğrenci ek testler denemeler ve konu anlatımları almak zorundadır. Ülkemizin ekonomik durumu ortadadır. Herkes çocuğuna bu desteği sağlayamayabilir. Sonuç olarak bu sistemin üstesinden ancak maddi durumu iyi aileler gelebilir. Bu hiçbir şekilde adil ve eşit değildir. Biz bu sorunu yetkililere iletmek istiyoruz. Eğer siz de bizimle aynı fikirdeyseniz ve bu kampanyayı destekliyorsanız küçücük bir imzayla geleceğimizi değiştirmemizde yardımcı olabilirsiniz.

Bugün Zeynep imzanı bekliyor!

Zeynep Özler bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanı : Kapitalist Eğitim Sistemine Hayır!». Zeynep ve imza atan diğer 75 kişiye katıl.