Öğrenciliğin yaşı olmaz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
cumhurbaşkanı ve tarafına Arzu AYDEMİR bu kampanyayı başlattı

Merhabalar,

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesi içerisindeki toplu taşıma araçlarını kullanmak için kullanılan Bukart 25 yaş üstü öğrenciler için verilememektedir. Büyük ve özel firmalar öğrenci kampanyaları için bir yaş sınırı koymaktadır. Lakin özel şirket olmasına rağmen Burulaş A.Ş Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bir şirketi olmakta ve kar amacı gütmek yerine amme hizmeti yapmak için kurulan bir şirkettir.

Benim gibi açıköğretim üniversitesini okuyan ve öğrenciliğin yaptırımlarını yerine getiren ancak bunun sağladığı kolaylıklardan yararlanamayan cok fazla kişi olduğunu biliyorum.

Özellikle ulaşım ücretlerinin yüksek ve belli bir yaşta olduğumuz düşünülerek öğrenciliğin kendilerince belirlenen yaşlara denk gelmediği için ulaşımda, öğrenci tarifesinden yararlanamayan bizler artık bu duruma son verilmesini istiyoruz.

Öğrenci, heryaşta eğitimle ilgilenebilen, hayat boyu eğitim ilkesi ile hareket eden ve öğrenci kimliği taşıdığı için ona sağlanılan tüm kolaylıklardan istisnasız Türkiye 'nin heryerinde geçerli olan imkanlardan (özellikle ulaşımda) faydalanabilen statüde olmalıdır.

Eğitimin yaşının olmadığı ve öğrencinin kimlik taşıdığı gözönüne alınmalı ve eşitsizlik giderilmelidir.

Yaş sınırı olmaksızın öğrenci kimliği taşıyan herkesin ÖĞRENCİ olduğu kabul edilmeli ve bu adaletsizliğe artık bir son verilmelidir.

Bu durumdan muzdarip çok öğrencinin olduğunu biliyor ve konu ile ilgili desteklerinizi rica ediyorum.

Teşekkür ediyorum, birlikte başaracağımıza inanıyorum. ��

Arzu Aydemir

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.