Öğretmenlere uygulanan vergi dilimi haksızlığına karşı bir olalım!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Mustafa Kemal Atatürk'e millet vekili maaşları sorulduğunda öğretmenin maaşını geçmesin yanıtını veriyor. Şimdi bir millet vekili tek başına kaç öğretmenin maaşını alıyor sorusuna eğitimciler olarak cevap vermekten sakınıyoruz. Öğretmen refah içinde olmazsa, mutlu olmazsa, başarılı-mutlu bir toplum yetiştiremez.

Tüm Eğitim Sendikalarını  öğretmen maaşları ve vergi dilimi düzenlemesi konusunda birleşmeye,toplanıp başka bir gündem maddesi olmadan karar almaya davet ediyoruz.

Öğretmenler, eğitimciler, devlet memurları maaşlarını alırken peşinen vergileri ödenmiş bir şekilde alıyorlar. Bizler geleceğin mimarları olarak zaten emeğimizin karşılığını alamıyor ve bu yüksek vergi dilimi uygulamasından dolayı ciddi bir mağduriyet yaşıyoruz. Her sene Temmuz ayında almamız gereken zamları Mayıs ayında  %20 lik vergi dilimine girdiğimiz için "sözde"  alıyoruz. Devletin enflasyonu olarak bilinen yeniden değerleme oranı ve yeniden değerleme oranında artacağından diğer ödeyeceğimiz vergilerin altında maaşlara yapılan zammın her sene ezildiğini görmekteyiz.

Ülkemizin ekonomik yapısını, gerçekliklerini bir kenara atıp %50-%70 zam talep etmiyoruz. Bizlere peşinen  uygulanan bu vergilendirmede hakkaniyetli bir oran talep ediyor ve bunun çözümü için her türlü farklı fikri barındıran başta yetkili sendika olmak üzere tüm eğitim sendikalarını 2. bir gündem maddesi olmaksızın toplanmaya ve harekete geçirmeye davet ediyoruz.

İnşallah desteğinizle başta eğitim emekçileri olmak üzere sağlık, adalet ve diğer tüm kurumlarda çalışan memurlar olarak haklarımızı alacağız.

Bir imza da sen ver...

Bugün Ali imzanı bekliyor!

Ali YATKIN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanı: Öğretmenlere uygulanan vergi dilimi haksızlığına karşı bir olalım!». Ali ve imza atan diğer 10 kişiye katıl.