Çeçen cinayetleri ve iadeler son bulsun!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Sizlerinde bildiği gibi son on yıl içerisinde başta İstanbul ve Ankara’da başta olmak üzere Çeçen  Komutanlar ve Çeçenistan İckeriya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Önlü şehid edildi. Çoğunun Çeçenistan’da mücadeleye katılmış, önemli kişilerden oluştuğu, Türkiye’ye sağlık sebepleri ile gelen komutanlar sokak ortasında şehid edilmiştir. Diğer bir husus ise hemen hemen her ay sınırdaşı/iade edilmek için Yabancı Suçlar Şube Müdürlüklerinde her hangi bir suçları olmamasına rağmen gözaltında tutulan özellikle yaşlı ve engelli olan vatandaşlarımız. Sizlerden tek istegimiz kendi halinde ve kimseye zararı olmayan bu insanların güvenliklerini sağlamanızdır. Aksi taktirde ne bu cinayetler bitecektir, ne de iadeler!

Türkiye’deki Çeçen cinayetleri;

6 Eylül 2008: Çeçenistan’da Ruslara karşı savaşan Gazhi Edilsultanov (57) Başakşehir’de kurşunlanarak öldürüldü.
9 Aralık 2008: İslam Canibekof (38) Ümraniye’de çapraz ateşe tutularak öldürüldü.
26 Şubat 2009: Rusya’ya karşı savaşan örgütün Türkiye temsilcisi Ali Osaev Zeytinburnu’nda üç kurşunla hayatını kaybetti.
16 Eylül 2011: Çeçenistan’da savaşan Zaurbek Amirev, Rüstem Altemirov ve Berg-Khazh Musaevi Zeytinburnu’nda öldürüldü.
22 Mayıs 2013: Medet Ünlü Ankara’da öldürüldü.
04 Mart 2015: Kaim Saduev İstanbul’da Çeçenistan’dan getirttiği bitkisel ilaçla zehirlenerek öldürüldü.

Bugün Duygu imzanı bekliyor!

Duygu Yavuz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanı : Çeçen cinayetleri ve iadeler son bulsun!». Duygu ve imza atan diğer 61 kişiye katıl.