Başpolislerin ve Kıdemli Baspolislerin komiser yardımcılığına terfisinin önünün açılması

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

SAYIN BAŞKANIM

2010 yılında 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanununun Ek 28 inci maddesine yapılan değişiklikle (Şu an mülga olan madde) Emniyet Teşkilatı orta kademe amir ihtiyacının karşılanması için oluşturulan Başpolis ve Kıdemli Başpolis rütbeleri için açılan sınava 2011 yılında girerek kazanan başpolisler adına; Sınavı kazanarak ve amirlik yoneticilik egitimi verilerek yaklaşık 10000(onbin) personel başpolis yapıldı.2011 yılından bu zamana yaklaşık 6000 kişi kaldık. 2018 yılında aynı kanunda yapılan değişiklikle başpolislik ve kıdemlik başpolislik rütbesine alımın kaldırıldığı yaşı 45 altında lisans mezunu başpolislerin sınavla komiser yardımcısı rütbesine terfi ettirileceği duyuruldu. 2011 yılında Başpolislik alımında aranan şartlarda 10 yıl görev yapmış veya 35 yaşından gün almış lisans ve önlisans mezunu, yüksek sicilli (+90), idarecilik yapabilme vasıflı, liyakatli olma şartı vardı. Kaldı ki önceki tarihlerde teşkilatın komiser yardımcısı ihtiyacını karışlamak in açılan sınavlarda da lisans ve ön lisans mezunlarından alım yapılıyordu ve halen teşkilatta ön lisans mezunu hatta lise mezunu bir çok Komser yardımcısı ve üst rütbelerde personel var. 2011 yılında 35 yaşını geçmiş personelin %85 ‘i aradan geçen 9 yılda 45 yaşını geçti ve sınava girme şartını kaybetti. Bizler 2011 yılından beri Amir ihtiyacı duyulan yerlerde değişik kademelerde cansiperane şekilde görev yaptık. Bu süreç içerisinde ayrıca Hain 15 Temmuz darbe girişimden sonra teşkilatımızda oluşan amir açığı, İlçe emniyet müdürlükleri, şube müdürlükleri, karakol amirlikleri yine biz başpolislerle kapatıldı. Teşkilatımız genç kardeşlerimize güvenerek Komiser Yardımcısı yaparken meslek tecrübesi en az 20 yılın üzerinde olan ve 9 yıldır birimlerimizde amirlik yapan biz başpolislere farklı bir açıdan bakılarak üvey evlât gibi davranılmasına anlam veremiyoruz. Ayrıca komiser yardımcılığı rütbesinin biz baş polislere herhangi bir getirisi olmadığı gibi ekstra sorumluluk ve iş yükü getirdiğini bilerek ve isteyerek bu göreve talip olduğumuzu belirtmek isterim. Sözkonusu Devletimizin bekası ise zatıalinizin de dediği gibi "milletimize görev ve hizmet gönül işi" ...bizde tecrübe, deneyim ve bilgimizle bu göreve talip olduğumuzu söylüyoruz. Son yapılan değişiklikle bu rütbenin artık devamı olmadığı için Kadük oldu, son düzenlemeyle de Emniyet teşkilatı içerisinde de Arafta kaldık. Yani bu sebeplerle bu rütbenin kaldırılıp eğitim ve yaş şartı aranmadan tüm başpolis ve Kıdemli başpolislerin Komiser Yardımcısı rütbesine terfi ettirilmesi sizden tek dileğimizdir. Bize yapılan bu haksızlığın giderilmesi konusunda şahsınıza olan güvenimiz tamdır.