Şark vilayetlerinde elzem olan büyük bir darülfünun açılmasına yardım edin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Said Nursi şöyle nakleder Türkiye Büyük Millet Meclisine “Eskiden, Türk olmayan bir talebem vardı. Eski medresemde, hamiyetli ve gayet zekî o talebem, ulûm-u dîniyeden aldığı hamiyet dersi ile her vakit derdi: Salih bir Türk, elbette fasık kardeşimden ve babamdan, bana daha ziyade kardeştir ve akrabadır.’ Sonra aynı talebe, talihsizliğinden, sırf maddî fünûn-u cedîde okumuş. Sonra, ben, dört sene sonra esaretten gelince onunla konuştum. Hamiyet-i milliye bahsi oldu. O dedi ki: ’Ben şimdi, rafizî bir Kürdü, salih bir Türk hocasına tercih ederim.’ Ben de, ’Eyvah!’ dedim. `Ne kadar bozulmuşsun?’ Bir hafta çalıştım, onu kurtardım, eski hakîkatli hamiyete çevirdim.‘İşte ey mebuslar! O talebenin evvelki hali, Türk milletine ne kadar lüzûmu var; ikinci hali ne kadar vatan menfaatine uygun olmadığını fikrinize havale ediyorum. Demek, farz-ı muhal olarak, siz başka yerde dünyayı dîne tercih edip, siyasetçe dîne ehemmiyet vermeseniz de, her halde Şark vilayetlerinde din tedrisatına azamî ehemmiyet vermeniz lâzım.’ Bu hakîkatli maruzat üzerine, muhalifler dışarı çıkıp, yüz altmış üç mebus o kararı imza ederler.” Fakat harp dolayısıyla bu karar fiiliyata geçemez.

Bugün Özgür imzanı bekliyor!

Özgür Arabacıoğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhur Başkanımız R.T. Erdoğan: Şark vilayetlerinde elzem olan büyük bir darülfünun açılmasına yardım edin». Özgür ve imza atan diğer 6 kişiye katıl.