Şartlı Tahliye Kuruluşuna Destek ol

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bugünkü Anayasa ile Kısmi veye Genel Af ile mahkümların cezaları affedilmekte veya belirli oranda azaltılmaktadır. Bir önceki af yasası ile (Anayasa mahkemesinin müdahalesi ile-Anayasaya Uygunluk Gerekçesi ile) tahliye aşamasındaki bir mahküma suçunun ne olduğu soruldu; Yanıt" CİNAYET-Üç kişiyi öldürmé. Böyle bir suçun affı Milletvekillerinin yetkisinde olamaz. Anayasa değiştirilerek Af  değil mahkümların Uzman (Hakim, Hukukçu, Sosyolog ve Gerekirse Toplumdan Bir kişi seçilerek) kişilerden oluşacak "ŞARTLI TAHLİYE KURULU" başvuruda bulunan mahküm ile bire bir görüşerek sorunu karara bağlamalıdır. Yine Ceza Kanununda yapılacak değişik ile Kararı Veren Mahkeme cezada ŞARTLI TAHLİYE Kuruluna mahkümiyetin kaçıncı yıldan sonra başvurabileceğini veya Cezanın Kesin KARARINDA Şartlı Tahliye Kuruluna baş vurma hakkı olmaksızın diye verilmelidir.

Yıllardır toplumun kanayan yarası olan af konusu siyaset malzemesi olmaz ve Taktiri Cezayı veren Uzmanlığındaki kişiler Mahkümla Karşı karşıya gelerek sonucu oluştururlar. Baklava çalan çocuk ile uyuşturucu satan çocuk da olsa ayrı ayrı incelenmeli. Böyle bir konunun siyasi partilerin veya milletvekillerinin kararı ile af yolu ile mahkümiyet şartları değiştirilemez. Zaman alacak bir konu ancak başlamayan hiçbir iş bitmez..