Petition Closed

Peticija protiv uvođenja vojnog roka u Hrvatskoj

This petition had 509 supporters


Vlada Republike Hrvatske sprema se donijeti odluku prema kojoj se ponovno uveo vojni rok obavezan za muškarce.

Ova odluka krši demokratska prava svih ljudi na koje se ovaj zakon treba odnositi. Prema tome, pozivam sve građane Republike Hrvatske da se otvoreno suprotstave donošenju ove odluke. 

Hrvatska se ne nalazi u takvom položaju u međunarodnoj zajednici da je blizu rata i tu je očito da ovakva odluka nije u interesu hrvatskih građana, već nekog drugog. Predsjednica je očito bila ozbiljna kada je rekla da će Hrvatska biti poput Švicarske, ali samo u krivim područjima.

Također, ovakva odluka će još više opteretiti već slab hrvatski proračun, a mislim da nas se većina može složiti kad kažem da se ovaj novac može preusmjeriti u područja koja su stvarno korisna hrvatskim stanovnicima, a u velikim su problemima, poput zdravstva i školstva.

Nijedna država nebi trebala imati moć ugrožavati nečije pravo na život, a to je upravo ono što ova odluka čini, uzima pravo pojedinca želi li se boriti u ratu u kojem može izgubiti život. 

 

 

 Today: Dario is counting on you

Dario Novinc needs your help with “Croatian government: Peticija protiv uvođenja vojnog roka u Hrvatskoj”. Join Dario and 508 supporters today.