Criza climatică e o criză socială: e nevoie să acționăm la COP27!

0 have signed. Let’s get to 500!
At 500 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Fundația 9 started this petition

Trăim vremuri tulburi. Toate semnele ne arată că sistemele în care funcționăm acum amenință, pe termen lung, nu doar mediul înconjurător, dar și omenirea.

Pentru a asigura un viitor bun pentru toată lumea, e nevoie să solicităm acum schimbări sistemice și justiție climatică.

Conference of the Parties al Națiunilor Unite (COP27) va avea loc în Egipt în noiembrie 2022 și va fi un moment vital, în care liderii tuturor țărilor prezente pot aborda într-un mod inteligent criza climatică și pot pune bazele unei justiții climatice globale. Trebuie să ne facem vocile auzite!

Schimbările climatice sunt o realitate și, anual, 20 de milioane de oameni sunt forțați să-și părăsească casele din cauza lor. Sistemele economice actuale, bazate în mare parte pe combustibili fosili și pe moduri de producție prin extracție, se află la rădăcina acestui colaps și în centrul conflictelor prezente și viitoare. Nu putem separa aceste subiecte – ele sunt strâns legate și trebuie abordate împreună.

Factorii de decizie trebuie să facă eforturi pentru un viitor corect, o economie funcțională și pace pentru toată lumea. La COP27, vom cere președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, următoarele acțiuni:

1. Menținerea ritmului încălzirii globale sub 1,5°C prin atingerea neutralității climatice a UE până în 2040, accelerând procesul de tranziție către utilizarea energiilor curate și regenerabile și oprirea finanțării combustibililor fosili;

2. Trecerea către o economie echitabilă din punct de vedere social și ecologic, dincolo de indicatorii PIB, punând interesele societății și ale naturii mai presus de cele ale corporațiilor;

3. Protejarea migranților climatici printr-o politică de migrație bazată pe drepturile omului și oferirea de sprijin financiar celor mai vulnerabile comunități;

4. Participarea tinerilor în luarea deciziilor politice prin crearea de consilii pentru tineret în UE și în statele membre.

Într-o lume interconectată, avem puterea de a face parte din schimbare. Semnătura dumneavoastră este indispensabilă pentru ca justiția climatică să răsune la COP27. Să ne facă auzită vocea, să arătăm viitorul pe care ni-l dorim pentru planeta noastră și pentru oameni - un viitor înfloritor pentru toată lumea. Toate acestea pot începe cu semnătura ta,

Fii #ClimateOfChange!

Mai multe detalii - https://climateofchange.info/

0 have signed. Let’s get to 500!