Covid 19 nedeniyle faaliyeti tamamen duran esnaf kirasını nasıl ödeyecek?

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Dünyayı etkisi altına alan Covid19  sağlık problemleriyle beraber, ekonomik olarak da insanlığı etkilemeye devam ediyor.

Hükümetler olması gerektiği gibi, insan sağlığını birinci öncelik olacak şekilde tedbirler ve düzenlemelerle korumayı amaçlıyor. Her şeye rağmen insanlar yeni düzenlemelerle birlikte yaşamaya ve hayatını devam ettirmeye çalışıyor.

Salgından bir çok sektör ağır ekonomik darbe yedi. Birkaç sektör dışında etkilenmeyen insan sayısı çok az. Ama çok daha zor durumda olan esnaflar sezonluk çalışan işletmeler dört duvarın arasında kısılıp kalmış durumda. Birkaç örnek verecek olursak üniversite ve okul çevresinde dükkanı olan bakkal, market, kırtasiye, kantin, restaurant, cafe ve benzeri işletmeler, Mart ayından itibaren dükkanı kapalı olan, kasasına 1₺ bile ciro girmeyen işletmeler var. Mart ayından itibaren kiracı durumundaki esnaf, bırakın kirasını ve stopajını ödemeyi, içinde kısılıp kaldığı dükkanlarını teker teker kapatıyor.

-Dükkan sahipleri kiralarını tam istiyor.

-Stopajlar tam ödeniyor

-Kirasını ödeyemeyen esnafa baskı uygulanıyor.

-Çözümünü resmi kurumlara başvurarak aramak isteyen esnafa cevap verilmiyor.

-Yıllardır tırnaklarıyla kazıyarak, gecesini gündüzüne katarak ailesini geçindirmeye çalışan bu esnafın elinden dükkanı ve bütün emekleri alınıyor.

Bütün bunların ışığında en azından dükkanı kapalı olan esnafın sesini duyuralım. Lütfen bu insanların karanlığa sürüklenmesine engel olalım. Kampanyayı duyuralım.
Bir çözüm bulunması için;

En kısa zamanda “Pandemi döneminde kapalı durumda olan esnaf için Kira ve Vergi düzenlemesi” yapılması gerekiyor.