Aprovació ja de la Llei de l'Horta de València #Aralleidhorta

Victoria

Aprovació ja de la Llei de l'Horta de València #Aralleidhorta

¡La petición ha conseguido su objetivo gracias a 5674 firmas!
Per l'Horta ha iniciado esta petición dirigida a Corts Valencianes

En la primavera del 2001, 118.000 valencians i valencianes reclamarem, en la primera Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de la nostra història, que s’aprovara una llei en defensa de l’Horta de València. Després de desset anys en els que hem contemplat la desaparició de centenars d’hectàrees d’horta, les Corts Valencianes per fi estan tramitant una Llei d’Horta directament inspirada en aquella proposta.

Llauradors i llauradores, membres d’associacions i entitats, veïnes i veïns de València i l’Horta, reclamem a tots els partits representats a les Corts Valencianes el seu suport al projecte de Llei d’Horta, pensada per protegir i garantir el futur d’aquest paisatge històric. En cinquanta anys d’urbanisme desbocat ha desaparegut quasi el 70% de l’horta, deixant sèquies històriques del Tribunal de les Aigües com Mestalla i Rovella a punt de la desaparició. La llei d’Horta, acompanyada d’un Pla d’acció Territorial (PATH) i un Pla Agrari han de servir per paralitzar la destrucció de l’horta i assegurar un futur digne a llauradors i llauradores.

L’Horta no té futur sense llauradors que la treballen, per això precisament necessitem una llei que garantisca la pervivència de l’espai agrari. Considerem que la seua aprovació és fonamental per al futur de l’Horta de València perquè:

-Aportarà seguretat jurídica: els llauradors professionals necessiten saber que la terra que cultiven té un futur garantit, i no va a acabar expropiada per a fer carreteres o urbanitzacions. El Pla d’Acció Territorial marcarà els límits al creixement urbanístic de València i els pobles de l’Horta.

-Implicarà l’aprovació d’un Pla Agrari per a defensar els interessos dels llauradors i garantir que els usos agraris predominen sobre d’altres, aportant serveis i infraestructures agràries. Perquè és fonamental garantir el relleu generacional i fer atractiva l’agricultura entre la gent jove.

-Promourà els productes de l’horta amb una marca de qualitat: perquè els consumidors hem de valorar la importància de lo nostre i pagar preus dignes als productors. Perquè el producte de l’horta ha de ser una garantia extra de qualitat per a l’exportació.

-Crearà un Ens Gestor de l’Horta de València, amb presència per a la seua governança de les entitats agràries i la societat civil. Pensat per garantir que la llei es faça realitat i l’horta siga viable, escoltant totes les veus: treballadors del camp, veïnat dels pobles, consumidors...


Reclamem als nostres diputats i diputades i a tota la societat valenciana unitat entorn a una Llei que s’hauria d’aprovar amb el màxim consens.
És l’hora de garantir el futur de l’horta.

#Aralleidhorta      #Hortaésfutur

 

Victoria

¡La petición ha conseguido su objetivo gracias a 5674 firmas!

Comparte esta petición