CONTRA L'AVANÇAMENT DEL CURS ESCOLAR A CATALUNYA. CONDICIONS DIGNES JA!

CONTRA L'AVANÇAMENT DEL CURS ESCOLAR A CATALUNYA. CONDICIONS DIGNES JA!

Creada
29 de mayo de 2023
Firmas: 383Próximo objetivo: 500
Apoyar ahora

Por qué es importante esta petición

Condicions dignes ja!

Davant la imposició de l’avançament de l’inici de curs i la supressió de la jornada intensiva al setembre , l’única mesura que ha proposat el Departament d'Educació ha estat anunciar la instal·lació d'aires condicionats a llars d'infants i instituts (el Reial Decret 486/1997 estableix les condicions mínimes de seguretat als llocs de treball i especifica que en condicions de treball sedentari la temperatura ha d'estar entre 17 i 27 graus (seria el cas d'una aula), mentre que en un local on es facin treballs lleugers hauria d'estar entre 14 i 25 graus (seria el cas d'un gimnàs).                                                                                             

El Departament no ha comunicat tota la logística d'adquisició i instal·lació d'aquests aparells ni qui es farà càrrec de la despesa i el manteniment dels mateixos. 

ANPE considera que aquest anunci és del tot electoralista i denuncia la falta del dret d'equitat deixant de banda les escoles de primària.

Tots els signants demanem:

  • Que el Departament d'Educació compleixi la normativa (Reial Decret 486/1997, que estableix les condicions mínimes de seguretat als llocs de treball)
  • Espais confortables pels nostres alumnes.
  • Equitat en la instal·lació en tots els llocs de treball i convivència: aules d'infantil, primària, secundària...
  • No avançar l'inici del curs escolar i mantenir la jornada intensiva en el mes de setembre i el mes de juny.
  • Que el Departament d'Educació presenti l'informe de valoració sobre la jornada continuada i permeti la seva implantació en els centres que així ho sol·licitin.
  • Que les direccions dels centres no han de poder determinar quins dies de juliol s’ha d’anar al centre per “circumstàncies excepcionals”. El mes de juliol ha de ser un mes destinat només a formació.

     

Creiem que son mesures que s'han d'implementar urgentment, sempre tenint present el benestar de l'alumnat i de totes i tots els docents.

Apoyar ahora
Firmas: 383Próximo objetivo: 500
Apoyar ahora