VREAU SĂ VOTEZ

0 have signed. Let’s get to 200!

Catre

Președintele Curții Constituționale a Republicii Moldova, Dl. Mihai Poalelungi, Guvernul Republicii Moldova (în persoana premierului Pavel Filip), Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene (în persoana ministrului Tudor Ulianovschi).

1. Noi, cetățeni ai Republicii Moldova, care locuim în afara granițelor acesteia, solicităm instituțiilor menționate mai sus să se implice  în regim de urgență în luarea unei decizii care ne va permite să votăm în baza pașaportului R.M. expirat sau/si a buletinului de identitate al R. M. pentru a ni se respecta dreptul la vot care este garantat de Constituția Republicii Moldova prin articolul 38, aliniatul 2. Articolul 38, aliniatul 2, al Constituției Republicii Moldova spune: " (2) Cetăţenii Republicii Moldova au drept de vot de la vîrsta de 18 ani, împliniţi pînă în ziua alegerilor inclusiv, excepţie făcînd cei puşi sub interdicţie în modul stabilit de lege." Decizia de a interzice cetățenilor Republicii Moldova, care locuiesc pe teritoriile altor țări, să voteze în baza pașapoartelor expirate, contravine articolului menționat mai sus și încalcă grav drepturile acestora. Contăm pe abilitatea instituțiilor către care ne adresăm și pe obligația acestora de a reprezenta interesele noastre, ale cetățenilor Republicii Moldova, întru darea recursului acestei solicitări și soluționarea problemei în favoarea moldovenilor aflați peste hotare.

Cu respect, grupul de inițiativă "Vreau să votez":

Liuba Sârbu-Montreal, Canada.

Galina Cotorobai-Montreal, Canada.

Vitalie Vovc-Paris, Franța.

Ana Paun-Bologna, Italia.

Ionel Pușcaș-Rotterdam, Olanda.

Maria Dandeș-Montreal, Canada.

Lea Chirinciuc-Paris, Franța.

Elena Baraboi Kliuc-Montreal, Canada.

Olena Cotu-Montreal, Canada.

Lilia Sturza-Calgary, Canada.

Maria Josu Stavilă-Val-d'Ore, Canada.

Radu Panfil-New York, SUA.

Liliana Bagrin-Toronto, Canada.

Zinaida Gutu-Milano, Italia.