Urgent! Benicarló necessita la nova escola nº5 per setembre de 2022.

Urgent! Benicarló necessita la nova escola nº5 per setembre de 2022.

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 500!
Con 500 firmas, es más probable que esta petición aparezca entre las peticiones recomendadas
David Tena ha iniciado esta petición dirigida a Conselleria d' Educació, Investigació, Cultura i Esport y

La ciutat de Benicarló, té, des de fa 6 anys, un greu problema amb els seus xiquets i xiquetes. Les ràtios de les escoles públiques estan trencades. Lamentablement això vol dir que en Primària, on per Llei han d’haver 25 xiquets com a molt, n’hi ha 30 o més i en Infantil, on haurien de ser 25, n’hi ha 27 o més. Aquest curs 2021-22, per tal de poder encabir els nostres fills i filles, s’han deixat d’utilitzar altres espais també molt necessaris com aules de música, biblioteques o altres aules específiques. 

A Benicarló es permet sobrepassar les ràtios per la falta d’una nova escola pública. Això suposa una injusticia i un greuge comparatiu amb altres ciutats i poblacions de la Comunitat Valenciana que s’ajusten a les ratios legals. Aquesta excepció massifica els actuals centres educatius i perjudica la qualitat de l’ensenyament. La pròpia Conselleria d’Educació ja va qualificar en 2019 com “inaplaçable” la necessitat d’una nova escola.

Les famílies d’alumnes i les ciutadanes i ciutadans de Benicarló 

DEMANEM: 

Que la nova escola número 5 estiga construïda al mes de setembre de 2022, en espais modulars, fins la construcció de l'escola definitiva en els terrenys que están tramitant-se i que poden tardar encara un parell d’anys segons algunes previsions, perquè la situació a les escoles de Benicarló és insostenible. D’aquesta manera, ens ajustarem a la Llei; disminuirà l'elevada ràtio de les aules a partir de setembre; aspecte molt preocupant agreujat a més a més per la situació de pandèmia; alleujarà les escoles, donant més espais lliures i oberts a les nostres filles i fills i millorarà l'atenció individualitzada que poden oferir les mestres de Benicarló, que, d’altra banda, estan realitzant un esforç extraordinari tots aquests anys. 

Demanem més esforç a Conselleria d'Educació i Ajuntament de Benicarló; un esforç per al que més importa, el futur de les nostres filles i fills. Si aconseguim això, juntament amb la participació activa de les famílies i la professionalitat de les mestres, estem davant la gran oportunitat d'aconseguir, entre tots, consolidar i fer créixer una comunitat educativa innovadora, transformadora i diversa a Benicarló i a la Comunitat Valenciana.

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 500!
Con 500 firmas, es más probable que esta petición aparezca entre las peticiones recomendadas