NO volem la suspensió d'el jutge SANTIAGO VIDAL !

Petición cerrada

NO volem la suspensió d'el jutge SANTIAGO VIDAL !

Esta petición ha conseguido 10.779 firmas


El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha proposat la suspensió de totes les seves funcions del jutge Santiago Vidal per haver participat en l'elaboració d'un esborrany de constitució catalana. El jutge de l'Audiència de Barcelona va admetre que havia col·laborat en aquesta tasca, juntament amb un grup de deu experts. Vidal ha dit que no considera que faci res de malament exposant la seva opinió en el seu temps lliure i fora de la feina. I ha dit: 'Que comencin a buscar caps de turc? Em sap greu que m'hagi tocat a mi.'

Antonio Jeús Fonseca-Herrero, que és qui promou l'acció disciplinària, ha incoat un expedient disciplinari al jutge Vidal i ha proposat a la comissió disciplinària que el suspengui de manera cautelar de les seves funcions com a jutge. Considera que Vidal ha de ser suspès 'per ignorància inexcusable en el compliment dels deures judicials i vulneració del deure d'observació del règim d'incompatibilitats', que apareix tipificada com a molt greu a l'article 417,14 de la Llei Organica del Poder Judicial (LOPJ).

 

Fonseca-Herrero és un magistrat del Tribunal Suprem que té el càrrec de promotor de l'acció disciplinària del CGPJ. És l'encarregat d'iniciar i incoar els expedients disciplinaris als membres de la carrera judicial i de presentar els càrrecs davant la comissió disciplinària.

 

Aquesta proposta de sanció ara haurà de ser estudiada pels vocals que formen part d'aquesta la comissió disciplinària. El president de la comissió és Wenceslao Francisco Olea Godoy i els titulars són: Carmen Llombart Pérez, María Victoria Cinto Lapuente, Roser Bach Fabregó, Vicente Guilarte Gutiérrez, Enrique Lucas Murillo de la Cueva i María Ángeles Carmona Vergara. Si la sanció és d'expulsió de la carrera judicial serà el Ple del CGPJ qui ho acabarà de ratificar finalment.

 

En una entrevista amb VilaWeb l'abril d'enguany Vidal deia a VilaWeb que no pensava que hagués de patir cap mena de represàlia: 'Quina llei prohibeix que hi hagi un grup d'experts que es dediqui a pensar o a treballar sobre allò que vulgui? No hi ha res d'il·legal i els jutges que integrem el grup ho tenim molt clar. La llei orgànica del poder judicial ens marca un règim d'incompatibilitats molt estricte i diu clarament que podem dedicar el nostre temps lliure a elaborar informes tècnics.'

Vidal també és un dels 33 magistrats que van signar un manifest a favor de la consulta on manifestaven la seva constitucionalitat, fet que va provocar també una denúncia del sindicat Manos Limpias i l'obertura d'una altra investigació per part del Consell General del Poder judicial.

No podem consentir que a tots ens tapin la boca i ens lleven els nostres drets!!!!

        TOTS SOM :SANTIAGO VIDAL

avui a surtit aquesta actualisacio ;El magistrat Santiago Vidal va rebre fa dues setmanes la conclusió del seu expedient disciplinari per escriure un esborrany d'una virtual constitució catalana. El Consell General del Poder Judicial debatrà si l'expulsen de la carrera judicial, si el desterren de Catalunya o bé l'aparten tres anys de l'exercici. Davant aquesta situació un grup format per diputats, juristes, intel·lectuals, actors, promotors socials, economistes i noms populars de la societat civil han impulsat unmanifest obert en el que mostren el suport al magistrat.

El document, al que ha tingut accés Nació Digital, els signants "expressen el seu reconeixement per la llarga i exemplar trajectòria professional com a magistrat dels jutjats i tribunals a  Catalunya i al servei de la ciutadania". Així mateix, exigeixen el "tancament i arxiu de l’expedient disciplinari que se segueix contra el magistrat". Un expedient que titllen de "represàlia per la seva contribució publica, al marge de la seva activitat professional i en l’exercici del dret a la llibertat d’expressió, en el moviment sobiranista de Catalunya".

Els signants també "exigeixen que els membres del Consejo General del Poder Judicial creguin en una societat democràtica on cap persona pot veure’s perseguida i sancionada per les seves idees, i per tant, abandonin la via de l’expedient disciplinari contra el Magistrat Santiago Vidal". 

Entre els impulsors s'hi compten Quim Torra, Silvia Bel, Eduard Hugh, Albert Sanchez Pinyol, Xavier Sala i Martin, Carme Forcadell, Ventura Pons, Muriel Casals, Patricia Gabancho, Pep Cruanyes, Gemma Calvet, Monica Sabata, Montserrat Pinyol, Pere Comes, Sixte Garganté, Francesc Maarc Àlvaro, Pilar Rebaque o Rafa Calderón. El document està obert a noves subscripcions al mail suportaljutgeVidal@gmail.com

 

firmeu es important tant per aquesta pesona com per al pais !!!Hoy: vero cuenta con tu ayuda

vero santapau necesita tu ayuda con esta petición «Consejo General Superior del Poder Judicial: NO volem la suspensió d'el jutge SANTIAGO VIDAL !». Únete a vero y 10.778 personas que ya han firmado.