SAT exam Çalınmasın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
CollegeBoard tarafına Ismail Doruk bu kampanyayı başlattı

Yılda 5 kere yapılan SAT sınavının sorularının çalınması sonucu her yıl binlerce öğrenci haksızlığa uğruyor. Hiç çalışmadan soruları satın alarak 1600 üzerinden 1400 den yukarı alan öğrenciler Türkiye’nin ve dünyanın prestijli üniversitelerinde okuma hakkı kazanıyorlar.  LUTFEN BUNA SON VERELIM

Sınavı satan ve alan insanların haksız kazanç sağlamalarını engellememiz lazım. Her yıl büyük bir çaba göstererek ve gece gündüz çalışarak iyi bir üniversite kazanma hayali olan öğrencilerin ümitlerini yıkmayalım.

Mesela Türkiye’de ODTU (Ortra Dogu Teknik Üniversitesi) son yıllarda yurt dışındanaldığı öğrencileri SAT sınav neticelerine göre almaktadır ve sınav çalındığı yada para ile satın alındığı için kabul olan öğrencilerin büyük çoğunluğunu hak etmeyen öğrenciler oluşturmaktadır.

Sınav kağıt üzerinde olduğu için ve ülkeye 3 yada 4 gün önce geldiği için çok rahat çalınmaktadır. Kendi ülkemizde ne kadar sıkı korunsada buna değer vermeyen başka bir ülkeden kolaylıkla alınabilir.

ÇÖZÜM

Çözüm çok basittir ve College Board artık bunu uygulamak zorundadır. College Board bu sınavı internet based yapabilir. Bu problemi TOEFL GRE GMAT gibi diğer sınav yapan kuruluşlar internet based sisteme geçerek çözmüştür. Yani sınava girmek isteyen öğrenci ve diğer sınav çalışanları,soruları daha önceden ülkeye getirmeden sınav saatinde direkt bilgisayardan görecektir.

Lütfen öğrencilerin geleceklerini ve hayallerini mahvetmeyelim.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.