Club Onat Garden - 2017 Yılı Ekstra Yıldat İtirazı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Club Onat Garden sözleşmeli-tapulu devre mülk sahipleri olarak, Site Yönetimi 17.12.2016 tarihli olağanüstü kurulda verilen karara itiraz etmekteyiz.

Sözleşmelerimizde yıllık aidatlarımız 100 Euro olarak belirtilmiştir. Yıllık yenileme, tadilat gibi hizmetlerin yönetim tarafından ücretsiz olarak verileceği açıkça yazılmıştır.

Ancak yönetim kurulunun 17.12.2016 tarihinde olağanüstü toplantı ile aldığı karar şu şekildedir;

"7. Madde : Aidatlara zam yapılmamasına, ancak bütçenin tutması ve önceki yıla ait borçların kapatılabilmesi için 1 defaya mahsus olmak üzere tüm devre mülk üyelerinden 2017 yılı için ekstradan hafta başına 100 Euro; Şubat,Mart ve Nisan 2017 tarihinde 3 taksitte olmak üzere toplanmasına; Kat maliklerinden de 2017 yılı için ekstradan 600 TL toplanmasına, Şubat,Mart ve Nisan 2017 tarihinde 3 taksitte olmak üzere toplanmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

Üyelere gönderilen mail ise şu şekildedir :

"Oy birliği ile alınan kararlarda ekteki bütçe gereği (özellikle yataklarımızı değiştirebilmek adına) sadece 2017 yılı için bir defaya mahsus Devre Mülk sahipleri için hafta başı 100 Euro alınması; bu meblağın da Şubat ’17, Mart’17 ve Nisan’17 sonuna kadar 3 taksitte ödenmesi kararlaştırılmıştır."

1) Yönetim, zararın karşılanması ve yatak yenileme vs.. giderleri altında üyelerden ekstra ücret talep etmemelidir. Çünkü sözleşmede bu giderlerin devremülk sahibini bağlamadığı belirtilmiştir. Hali hazırda ödenmiş devremülk bedeli ve sözleşmede yazan aidat dışında ücret talep edilmeyeceği belirtildiği için devremülk sahipleri sözleşmelerini imzalamışlardır.

2) Oy çokluğunun bulunduğu belirtilmiş. Ancak listenin yüzde 60'ını "Onat İnşaat Ltd. Şti." ve "Kayalılar Beton Nak. Tic. Mad. Ltd. Şti" oluşturmakta olup, yazılmış üyelerin TC Kimlik Numaraları ve imza bölümleri boştur.

3) 2017 için öngörülen kur 3.55 TL olmasına rağmen, ödemelerin yapıldığı tarihte kur 4.14 TL olduğu için hali hazırda üyeler beklenenden çok daha fazla ücret ödemişlerdir, dolayısıyla yönetim zararını bu şekilde de karşılamıştır.

4) Hafta başına fazladan 100 Euro, özellikle 2 haftalık devre mülkü olanlar için azımsanmayacak büyüklükte bir talep olup, hali hazırda devre mülk ve yıldat ücreti veren tüm devre mülk sahiplerini zor durumda bırakmaktadır.

5) Devre mülk sahipleri yıllık aidatı ödedikleri müddetçe, zarar karşılama gibi bir zorunlulukları bulunmamalıdır.

Devre mülk sahipleri olarak bu karara itiraz ediyor, kararın iptalini talep ediyoruz.

İmzalayanlar için not : lütfen sözleşme numaralarınızı da belirtiniz.

Bugün duygu imzanı bekliyor!

duygu narin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Club Onat Garden Site Yönetimi: Club Onat Garden - 2017 Yılı Ekstra Yıldat İtirazı». duygu ve imza atan diğer 41 kişiye katıl.