Infrastruktura drogowa i komunikacja publiczna na Ołtaszynie, Wrocław (Polska)

0 have signed. Let’s get to 500!

Dzielnica Ołtaszyn we Wrocławiu jest jedną z najdynamiczniej rozwijających się dzielnic Wrocławia. Liczne inwestycje mieszkaniowe przyciągają kolejnych mieszkańców do osiedlania się w tej części miasta. Urząd Miasta w sposób nieograniczony udziela kolejnych pozwoleń na budowę. Liczne inwestycje mieszkaniowe na Ołtaszynie, ale również w miejscowości Ślęża i Wysoka spowodowały gwałtowny wzrost rychu drogowego. Pomimo tego, ze potrzeby komunikacyjne w tej części miasta są ewidentne i mieszkańcy od wielu lat zabiegają o przeprowadzenie niezbędnych inwestycji mających na celu poprawę komunikacji w tej części miasta, Urząd Miasta Wrocław nie zrobił nic, aby poprawić ciągle pogarszającą się sytuację. Ulica Zwycięska biegnąca przez Ołtaszyn została zakwalifikowana jako najwolniejsza ulica w Polsce. Miasto konsekwentnie ignoruje potrzeby mieszkańców związane z rozbudową sieci komunikacyjnej w tym w szczególności (a) budową odcinka Wschodniej Obwodnicy Wrocławia mającej przebiegać przez miejscowość Wysoka i połączyć w ten sposób dzielnicę z Karkonoską, autostradą A4 oraz A8 - AOW (b) poszerzenie ulicy Zwycięskiej (c) budowa lini tramwajowej łączącej Ołtaszyn z centrum miasta. Rozwiązaniem problemów komunikacyjnych jest budowa odpowiedniej infrastruktury wynikającej z przedstawionych juz projektów umożliwiając mieszkańcom dzielnicy bezpieczne i efektywne przemieszczanie się.

Today: Tomasz is counting on you

Tomasz Mroz needs your help with “City Hall of Wroclaw: Efficient communication in Oltaszyn, Wroclaw (Poland)”. Join Tomasz and 261 supporters today.