Petition Closed
Petitioning Kimberly-Clark Türkiye ve Huggies

HUGGIES: CİNSİYETÇİ REKLAMLARINA SON VER

Supporters

Huggies bebek bezi markası, çektiği her reklam filminde cinsiyetçi klişelere yer veriyor. Kız ve oğlan bebeklerin biyolojik farklılıklarından ötürü farklı bebek bezleri tasarlayan Huggies, reklam filminde ise cinsiyet rollerine adanmış rol farklılıkları üzerinden ürününü pazarlıyor. Reklam filminde kız çocuklar için "onun süsü, şefkati hiç bitmeyecek" oğlan çocuklar içinse "onunsa maçı, maceraları hiç bitmeyecek" diyor. Biyolojik farklardan kaynaklanmayan, cinsiyet rollerini, ailelerinin çocuklarını yetiştirme tarzı olarak benimsemesini öngörüyor.

Huggies reklam filmlerinde kız çocuklar pembe renklerle ve pasif duygusal özelliklerle eşleştirilirken, oğlan çocuklar mavi renklerle ve agresif duygusal özelliklerle eşleştiriliyor. Ayrıca Huggies hedef kitlesinin sadece kadınlar olduğunu ve bebek bezi değiştirmenin sadece annelik görevi olduğunu düşündüğünden reklam filmlerinde asla erkeklere yer vermiyor.

Sadece 2015 Babalar Gününde reklam filminde babalara yer veren Huggies, bunu ise yine kız ve oğlan çocuk sahibi babalar üzerinde fark oluşturarak yapmıştır. Kız çocuk babalarını  kısıtlayıcı, kontrolcü, kıskanç ve agresif birer ebeveyn olarak sunulurken; oğlan babaları, yine mesafeli olarak betimlenmelerinin dışında, oğlan çocuğuna yaramazlığını, özgürlüğünü, maceralarını, teşvik eden babalar olarak yansıtarak iki farklı cinsiyetten olan çocuklara tamamen farklı davranışlar sergilenmesi gerektiği mesajını veriyor.

Huggies'in yine bir reklam filminde annesi, Defne'nin bezini değiştirmekten yorgun düşmüş; bunun sebebi belki de, Defne'nin çok kaka yapması değil de, babasının bu vazifeyi üstlenmemesidir. Bizler erktolia ekibi olarak, yenidoğanların başka hiçbir nedenden ötürü olmasa bile emzirilmeleri nedeni ile anne ile daha fazla iletişim içerisinde olduklarının farkındayız; fakat bu, bebek bakımının tüm diğer unsurları yalnızca anneye ait birer vazife olmalı demek değildir. Bir baba da, bir anne kadar iyi bez değiştirebilir, çocuğunu bir anne kadar iyi yıkayabilir ve onu, emzirme döneminin sonunda, bir anne kadar iyi besleyebilir; bir baba da, çocuğu için en doğru olanın ne olduğunu annesi kadar iyi bilir.

Bizler, çocuklarımızı cinsiyetlerine göre farklı yetiştirmeyi ve cinsiyetçi ebeveynler olmayı reddediyoruz!

Huggies yetkilileri, artık insanların cinsiyetçi çocuk eğitimi hakkında ne düşündüğü ile ilgili güncel tartışmalardan haberdar olmayabilir, ziyanı yok. Bizler bu açığı kapamak için bir imza kampanyası başlattık. Eğer sizler de bu tür cinsiyetçi reklamların, artık son bulması gereken cinsiyetçilik sorununu körüklediğine inanıyorsanız, Huggies'ten şu ana dek yayınlanmış cinsiyetçi reklam filmleri için açıklama ve özür ve gelecekte bu tür filmlerin tekrarlanmamasını talep etmek için bir imza vererek eylemimizi güçlendirebilirsiniz!

This petition was delivered to:
  • Kimberly-Clark Türkiye ve Huggies

erktolia started this petition with a single signature, and now has 371 supporters. Start a petition today to change something you care about.

Stand with erktolia

erktolia needs your help with “#CinsiyetçiHuggies ebeveynlerden özür dileyin! Cinsiyetçi olmayan reklamlar çekin! @HuggiesTR”. Join erktolia and 370 supporters today.