Mümessiller Dur Diyor Haksız Kazanç

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

3/7/2015 tarihli ve 29405 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Beşeri Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik ile beraber 01/01/2019 tarihine kadar Ürün Tanıtım Temsilcileri’nin yeterlilik belgesi alması istenmiştir. Son tarihin yaklaşmasıyla birlikte, bu belgeyi vermeye yetkili tek üniversite de olmasını fırsat bilen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, hiçbir maliyet artışı olmamasına rağmen sertifikalandirma ücretini 600 tl’den 1600 tl’ye çıkarmıştır. Asgari ücretle çalışan bir işçinin bir aylık maaşına tekabül eden bu miktarın haksız ve aşırı olmasının yanında sertifika almaya hak kazananların basit bir kimlik karti cikarabilmesi icin Sağlık Bakanlığı’na bir de 350 tl gibi bir ücret ödemesi gerekmektedir.

Öncelikle kimlik kartı için istenen tutarın aciliyetle kaldırılmasını, faiş fiyatlardan dolayı henüz sertifika alamamış çalışanların çalışmak hakkının 2019 yılının sonuna kadar uzatılmasını, sertifikalandırma sisteminde YBU ve önümüzdeki yıl yeni eklenecek üniversitelere ücret denetimi getirilmesini talep etmekteyiz.

Önümüzdeki seçimlerde aileleriyle birlikte oy kullanacak onbinlerce ürün tanıtım temsilcisinin seslerini duymanız dileğiyle.

Bugün Aşkın imzanı bekliyor!

Aşkın Alav bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cimer: Mümessiller Dur Diyor Haksız Kazanç». Aşkın ve imza atan diğer 568 kişiye katıl.