Eğitim sistemi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Çoğu kere moda gündemlerin ve çalışmaların cazibesine kendini kaptıran sivil toplum kuruluşlarımızın acilen gündemlerine almaları gereken konulardan biri eğitim müfredatının değişmesi konusudur. Bu konuda ekip oluşturmaları, çalıştay yapmaları, konferans düzenlemeleri kısa vadede atabilecekleri adımlar arasında sayılabilir.

Özellikle eğitim alanı ile doğrudan ilgili STK’ların eğitim sistemine yeni yamalar yapılması dışında katkıda bulunmayacak çalışmalara yoğunlaşmaları, önceliklerimizin ıskalanması, eldeki değişim imkânlarının berhava edilmesi dışında bir anlam taşımayacaktır.

Referans olarak Batı medeniyetini aldığınızda da, kendi medeniyet tarihimize baktığımızda da ilkokul aşamasında eğitimin merkezinde değerler eğitiminin alındığını görüyoruz. Eğitimin ilk senelerinde toplumun dünya görüşü ne ise bunu öğrenmeyi ve davranış haline getirmeyi merkeze alan bir müfredatla karşılaşmaktayız.

Biz de ise bu referansları elinin tersi ile iten, ilkokulun birinci sınıfında tamamen öğretimi merkeze alan, ikinci sınıfında ise test çözmeyi önceleyen bir uygulamayla muhatap oluyoruz.

İlkokul ikinci sınıfa giden kuzenime matematik testi ve deneme sınavı çözdüren ve bu konuda gayet iddialı olan öğretmene öğrencinin öncelikli ihtiyaçlarını anlatmaya çalıştığımda öğretmenin uygulamasını savunan değerlendirmesi bende tam bir şok etkisi yaratmıştı.

Bu ve buna benzer uygulamalar, arkasındaki niyet ne olursa olsun ya da müfredatın bir köşesine hangi değerler eğitimini koyarsanız koyun; yapsa yapsa öğrenciyi materyalist yapar, pragmatist yapar, egoist yapar. Başka bir şey de yapmaz.

Bugün Azra Nur imzanı bekliyor!

Azra Nur Yıldırım bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cimbom_zevk_@hotmail.com : Eğitim sistemi». Azra Nur ve imza atan diğer 24 kişiye katıl.