0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.000.

Bugün yüzlerce çocuk çeşitli sebeplerle yoğun bakım şartlarında evde hayatlarını sürdürmektedir. Hayatlarını devam ettirirken solunum cihazına, oksijen konsantratörü, aspiratör cihazına, beslenme sistemine ve daha bir çok tıbbi malzemeye ihtiyaç duymaktadır.

Daha rahat nefes alabilmesi için trakesinde, yutkunma fonksiyonu zayıf olduğu için midesinde açık yara bulunmaktadır. Bu yaralar dikkatli bakılmadığında enfeksiyon kapma riski yüksektir. Sağlıklı insanlar için basit bir enfeksiyon bizim çocuklarımız için ölümcül sonuçlar doğurabilir.

Öte yandan hayatlarını daha konforlu sürdürebilmek, vücutlarında kas kısalması gibi sorunların yaşanmaması ve kaybettikleri yetilerini geri kazanmaları için düzenli fizik tedavi almaları gerekmektedir. Enfeksiyon riskinden dolayı fizik tedavi almak için bir sağlık kuruluşuna ya da MEB e bağlı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine gidemezler.

Evde sağlık hizmetleri çatısı altında çalışan fizyoterapistlerin sayısının yetersizliği, MEB’e bağlı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin evde hizmet vermemesi nedeni ile çocuklarımızın bir çoğunun fizik tedavi ihtiyaçları giderilememektedir.

Gerekli yasal düzenlemenin Sağlık Bakanlığı ve MEB tarafından yapılmasını, çocuklarımızın hem eğitim hem sağlık hakkı olan fizik tedavi seanslarını yaşadığı şehrin, başvurduğu kurumun şartlarına göre değil eşit olarak almasını istiyoruz.

Bugün çiğdem imzanı bekliyor!

çiğdem özavcı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cihazlara bağlı çocuklarımıza evde özel eğitim ve fizik tedavide eşitlik istiyoruz!». çiğdem ve imza atan diğer 170.707 kişiye katıl.