SGK yasası ANAYASA'NIN EŞITLIK maddesine aykırıdır

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
CHP ve tarafına Caner Karakaş bu kampanyayı başlattı

Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar”.

Ne diyorsun devlet olarak bana 25 yıl getir ben seni emekli yapacağım. Sistem başından yanlış kurulmuş yok 99 öncesi yok bilmem ney saçmalık,başka bir şeyde emekliliğe yaş konması saçmalık. Ne yapacaksın pekala ?İŞTE ÇÖZÜM...

Adam 25 yaşında mı işe girdi , adama diyeceksin ki 25 yıl tam sigorta istiyorum,hastasın rapor aldın şu bu anlamam , ne kadar rapor aldıysan o kadar uzar emekliliğin ben tam 25 yıl istiyorum diyeceksin. Adamı 50 yaşında emekli yapacaksın,adam 30 yaşında mı sigortası başladı ona da aynı 25 yıl tam sigorta diyeceksin 55 yaşında yapacaksın, yani kaç yaşında işe başladıysa 25 yıl tam sigorta koyacaksın ve emekli yapacaksın, yok doksan dokuz öncesi yok bilmem ney bu bir kere başlı başına bir saçmalık.

Gelelim şu an ki duruma adam 25 senesini doldurmuş,yok yaşı bekleyecen bilmem ney vesaire, neden ? Sen demiyor musun yasa olarak 25 yıl sigorta primini doldur diye adam doldurmuş kardeşim versene adamın hakkını.Ya da vermedin mi kardeşim adam kaç yaşında emekli oluyor atıyorum 55'mi adam doldurduysa sigortasını mesela atıyorum 3 senesi var yaşa takılıyor adamı emekli edersin dersin ki maaşından atıyorum yine fiyatı her ay 500 tl kesilecek adamı emekli edersin. Bu insanlar parayı gidip Amerika'da harcamayacak yine ülkemizde harcayacak.Ne yapacak, kasaptan bir değil de iki kilo et alacak, manavdan elma alacak,kıyafet alacak, araba alacak , onu alacak bunu alacak bu adamlar bu parayı yurt dışına kaçırmayacak,esnaf rahatlayacak,bunun yanında ne olacak emekli olanın yerine İŞSİZ İNSAN işe girecek İSTİHDAMA destek olacak, ne oldu ekonomiye destek oldu mu,oldu, işsizlik azaldı mı azaldı, ya insanlar kızıyor fabrika da kimle konuşsam Suriye'liye kaç milyar dolar harcadılar, biz hakkımızı istiyoruz sanki dilenci gibi ''NERDEN TÜREDİNİZ'' oluyoruz diyorlar.

Bu anlamda sayın Cumhurbaşkanımıza ''Ya bunlar zaten AK PARTİ'li değil,bize oy vermeyenler '' diye ya yanlış bilgi gidiyor, ya da yine içeriden bir operasyon uygulanıyor. Fanatik REİSÇİ'ler oy vermeyeceğim diye büyük yeminler ediyor.Eyt başlı başına çıkmamalı, tüm işçileri ilgilendiren bir taslak halinde çıkmalı,çünkü EYT'liyi erken yaşta emekli ettin, öteki işçi ne diyecek bu sefer ''Onu emekli ettin benim suçum ne ? '' bazıları bedavadan konuşuyor dile kolay 25 yıl çalışmalar,yağmur,kar,kış, hele ki gece vardiyası ölüm ölüm resmen,dünyayla ilişkin kesiliyor bunun yanında, makineye kolunu kaptırma riski, ölme riski v.s had safhada kelle koltuk 25 sene az mı ALLAH aşkına ? Geçen bir tanesi ya erken yaşta emekli oluyor diyorlar kardeşim yasa böyle diyor 25 yılı doldur bu adam 25 yılı tam doldurduysa emekli yap ama dediğim gibi emeklilik yasası başından yanlış yapılmış bilmem kaç yılında üç gün sigorta neymiş ordan sigortan başlasın böyle olmamalı işte ama olmuş bir kere, aynı şekilde memur ile işçinin emekli yaşı aynı olmamalı düzenleme getirilmeli o kadar yanlışlar var ki, bu arada EYT'li filan değilim,bizim toplumda birilerinin hakkını aradığında kesin sende aynı şeyden mağdursun yaran var derler hemen, ama EYT'liler haklı o insanlar emeklerini istiyorlar,haklarını istiyorlar

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.