KILIÇDAROĞLU İSTİFA!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Artık her CHP’linin kendine sorma vakti gelmedi mi?

Aynı şartlarda farklı sonuc beklemek aptallıktır demiş Einstein. Partinin mevcut yönetimine bakıp başkanlık seciminden umutlu olan var mı aranızda? Kılıcdaroglu ile devam etmek bu noktada akılsızlık degil midir?

2009 yerel seçimi.
Akp kazandı.

Kadir Topbaş’a karşı kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, bizim başarısızlığımız olarak yorumlanmamalı, oylarımızı arttırdık, bizim açımızdan güzel bir gelişme dedi.

2010 referandumu.
Akp kazandı.

Seçmen kâğıdını çıkarmayı unuttukları için oy kullanamayan Kılıçdaroğlu, ben İstanbul’da kayıtlı olduğumu sanıyordum, talihsizlik oldu, her şeye rağmen olumlu sonuç aldık, iyiye işarettir, akp çöküyor dedi.

2011 genel seçimi.
Yüzde 30’un altında alırsam çeker giderim diyen Kılıçdaroğlu, yüzde 26 aldı; milletvekili sayısını arttıran tek parti biziz, yeni oydaşlar kazandık, 12 Eylül’den bu yana en başarılı dönemimizdeyiz, bir sonraki seçimde iktidarız dedi.

2014 yerel seçimi.
Akp kazandı.

Cemaatçileri, liboşları, özerkçileri, eski anap’lıları, eski dyp’lileri, milli görüşçüleri, hatta akp’den kovalananları aday gösteren, neredeyse bi tek chp’lileri aday göstermeyen Kılıçdaroğlu, çıkan sonucu başarısızlık olarak görmüyorum, bir çizgimiz var, sevindirici, kararlılıkla yukarıya gidiyor dedi.

2014 Çankaya seçimi.
Akp kazandı.

Chp genel sekreteri Gürsel Tekin, bu seçimin kazananı chp’dir dedi. Kılıçdaroğlu ise, bu seçimin galibi Erdoğan değildir, sayın İhsanoğlu’dur, siyaset dünyamız çok önemli bir aktör kazandı, bugün seçim olsa yine sayın İhsanoğlu’nu aday gösterirdim dedi.

Tsk’ya kurulan kumpas, chp’ye de kuruldu. Yeni chp’nin başına indirilenlerden kurtulma zamanı gelmedi mi?

Chp’yi geri almadan, Türkiye Cumhuriyeti’ni geri alabilmek mümkün değildir.

Milyonlarca chp’li, kendisini temsil etmeyen tiplerden bıktı usandı, harakiri yaparcasına sandığa küstü. Milyonlarca insan, sırf Tayyip Erdoğan kazanmasın diye, istemeye istemeye, içine sinmeden Chp’ye oy vermekten yoruldu.

7 haziran 2015 genel seçimi

Akp kazandı.

Kılıcdaroglu kaybetti. Oylarımız düşerse istifa ederim demişti, oyları düştü. Zafer konuşması yaptı, “baskıcı dönemi sona erdirdik, bizim açımızdan sorun yok, memnunum, istifamı gerektirecek bir sonuç değil” dedi.

1 kasım 2015 genel seçimi:

Akp kazandı.

Kılıcdaroğlu kaybetti. “Durumumuz olumlu, güzel bir seçim geçirdik” dedi. “İstifa edecek misiniz?” diye sordular. “Chp’yi diğer partilerle karıştırmayın” dedi.

Yedi defa kaybetmiş biri hâlâ “rakipsiz” genel başkan seçiliyorsa, artık birseyler yapma vakti gelmemis midir?

………………………………………

Sayın Kemal Bey,

Sizin de yakinen takip ettiğiniz üzere Yeni! Anayasanın referanduma götürülmesiyle ilgili süreç resmen başladı.

Öyle görünüyor ki bahar aylarında bizi yine sonucu belli bir referandum bekliyor. Sözü hiç uzatmayacağım. Özellikle "sonucu belli" diyorum çünkü bunun böyle olduğunu siz de çok iyi biliyorsunuz.

Nitekim girdiğiniz hiç bir seçimi kazanamadığınız gibi bu seçimden yana da pek umutlu olmadığınızı anlamak için müneccim olmamıza gerek yok.

Ne yazık ki, kitlelerin nabzını tutamıyor, seçmende heyecan yaratamıyor ve yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen topluma bir alternatif olduğunuz mesajını iletemiyorsunuz.

İnsanlar Ak Parti'ye (veya Erdoğan'a) oy vermek istemese bile sizi ve sayın Bahçeli'yi o koltuklarda görünce derin bir umutsuzluğa kapılıyor ve bir süre sonra Ak Parti'nin propagandalarına itiraz etmemeye başlıyor. Hatta gidip bir de onlara oy veriyor.

Ekonomi çökmüş, eğitim ve adalet arkasından rahmet okutuyor, işsizlik almış başını gitmiş.

Millet aç, millet huzursuz, millet umutsuz.

Ölen öldüğüyle, tecavüze uğrayan uğramışlığıyla kalıyor.

Peki tüm bu olanlar karşısında siz ne yapıyorsunuz?

Varsa yoksa salı günleri grup toplantılarında konuşuyorsunuz ama o salondaki insanlar bile hitabetinizden yana hayal kırıklığı yaşıyor. Bunu biz burada ekranlarda bile görüyoruz ama ne tuhaf ki siz karşılarında görmüyorsunuz.

Ne bir isyanınızı gördük bu güne kadar, ne de yürekli tutuşturacak bir konuşmanızı!

Zaten isteseniz de yapamıyorsunuz ki bunları. Mizacınız uygun değil buna!

O halde, bu seçimi de kaybedeceğinizi bile bile neden hala o koltukta oturmaya devam ediyorsunuz?

Neden Türkiye'yi yeniden huzur ve refah dolu günlere götürebilecek tek nitelikli kitle elinizin altındayken o koltuğu boş yere işgal ediyorsunuz?

Neden hep birlikte karanlığa doğru sürükleniyorken çözüm için bir adım atmıyorsunuz?

Ben sizin, menfaat için orada olmadığınıza inanıyorum.

Hırsızlık gibi bir şey zaten aklınızın ucundan dahi geçmez bununla birlikte size şunu da sormak istiyorum.

Hırsızlık sizce sadece somut bir şeyleri çalınca mı olur?

Makamları boşu boşuna işgal etmek ya da göz göre göre insanların geleceklerinin çalınmasına seyirci kalmak da bir nevi hırsızlık değil midir?

Biz sizi dürüst ve onurlu bir insan olarak biliyoruz. Eğer tarih boyunca da böyle anılmak istiyorsanız lütfen ve derhal İSTİFA EDİN!!

İstifa etmek bir erdemdir! Bunu en iyi siz bilirsiniz.

Hükumet yetkilileri hiç bir şartta istifanın sözünü bile etmezken gelin ezberleri siz bozun. Bir daha aday olmayacak şekilde istifa edin ve ne kadar erdemli olduğunuzu tüm dünyaya gösterin!

Ülkeyi, yaşadığı bu kısır döngüden ancak siz çıkarabilirsiniz.

Yanı başınızda duran, kitleleri heyecanlandırabilecek, donanımlı, cesur lider adaylarının önünü açın.

Ülkemize artık unuttuğu o bahar havasını yeniden gelin siz yaşatın.

Türk siyasi tarihinde bir efsane olun! Tarih de sizi bu hareketinizle bir efsane olarak ansın.

Bunu yapmak sizce çok mu zor?

Haydi alın şimdi bir A4 kağıdını elinize ve başlayın yazmaya..

Ülke bayram yerine dönsün.

Bir iç muhasebesi yaparak tabana kulak vereceğinize inanıyor ve bizim bildiğimiz o dürüst halinize saygılarımı sunuyorum.

Sn. Yılmaz Özdil ve Sn. Alper Sunacoglu’nun yazılarından derlenmiştir.

Saygılarımla,

Migfer Semavi

Bugün Migfer imzanı bekliyor!

Migfer Semavi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «chp@chp.org.tr: Kılıçdaroğlu istifa!». Migfer ve imza atan diğer 220 kişiye katıl.