Saros Körfezine İskele İstemiyoruz, Ağaçlarımız Kesilmesin, Saroz Körfezi Çocuklarımızın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Saros Körfezi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Edirne'nin Keşan İlçesi Saros Körfezi kıyısındaki, 'Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi ile Özel Koruma Bölgesi' ilan edilen ormanlık alanlar, açılan kalker ve taş ocakları nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bütünbbunlar yetmezmiş gibi şimdi birde İskele Projesi çıkardılar! Bakanlığın, 'ÇED raporu gereksiz' kararı üzerine çevrecilerin başvurduğu mahkemenin verdiği 'ÇED raporu gereklidir' kararına rağmen, bölgeye iki yeni kalker ocağı açılması için başvuru yapıldı. Taş ocakları nedeniyle Türkiye'nin en önemli dalış merkezi İbrice Limanı, ormanlık alanlar büyük ölçüde etkilenirken, yargı yoluna giden çevreciler bir yandan da yaşanan tahribatı önlemek için eylemler yaptı.

Yapılacak Olan İskele Yüzünden Binlerce Ağaç Kesilecek ve Limana Dolgu Yapılacak Buda Yetmezmiş gibi Doğal Olarak İnsanların Yıllardır Yüzdüğü, Piknik yaptığı Alana İskele Yapıldıktan Sonra Yüzmek için veya Piknik için giriş mümkün olmayacak!

Projenin Saros için büyük bir risk taşıdığını belirten Trakya Platformu Hukuk Kurulu Üyesi Bülent Kaçar, "Bölgede büyük bir ağaç kesimi olacak ve tarım alanları zarar görecek" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki tarım alanlarının ve doğal ortamın dengesinin bozulacağını da sözlerine ekleyen Kaçar, "Gemi sektörüne veya enerji sektörüne ait başka alanlar, rafineri ve gemi sökümü dahil birçok faaliyetinin taşınmasının önü açılacak. Bu büyüklükteki gemilerin kapalı körfezdeki faaliyeti sırasında oluşacak büyük atık, sızıntı nedeniyle balıkçılık ve turizm çok büyük zarar görecek" şeklinde konuştu.

Bugün Yeşil imzanı bekliyor!

Yeşil Masa bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «cevrevesehircilikbakanligi@hs01.kep.tr: Saros Körfezine İskele İstemiyoruz! Saroz Körfezi Çocuklarımızın!». Yeşil ve imza atan diğer 363 kişiye katıl.