Banaz cayini kurtaralim

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

15 Temmuz 2017 tarihinde yayınlamış olduğumuz Banaz Çayı’nın kirliliğinden bahseden yazımızda; Banaz Çayının kirletilmemesi ve gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa bırakabilmek için vatandaşlarımızdan destek istemiştik. İstediğimiz destek karşılıksız kalmadı ve paylaşımımız çok fazla ses getirdi. Yazımızı okuyan her vatandaşımız sözlü ve ya yazılı bir şekilde desteğini belirtti. Vatandaşlarımızın Cimer ve Bimer sistemlerine aynı zamanda Uşak Valiliği’ne ait siteye girip şikayette bulunmaları faydalı olacaktır. Biz Avgan Kasabası olarak 2011 yılında Banaz çayının kirlendiğini görmüş ve aynı yıl Banaz çayını koruma derneğini kurarak uğraş verdik ve vermeye devam ediyoruz. Çırpınıyoruz. Ama bir yerden destek alan ve bu çayı kirleten kişiler çayı kirletmeye devam etmektedirler. Selçikler kanalizasyonu ve Yayalar’da bulunan bir şirkete ait hayvan çiftliğinin pisliklerinin ,Clandırasta bulunan yerleşim yerlerine ait kanalizasyonun ,mermer fabrikalarının atıklarının bırakılmasının yanı sıra Örneğin Balık üretme çiftliği çayın suyunu dev havuzlar alıp milyonlarca balığı yemleme ve ilaçlama yaparak o kirli suyu tekrar hiç işlem görmeden çaya bırakılıyor. Şimdi soruyorum oraya bu ruhsatı verenler kimler? Bu atık suları bırakanlar gücü nereden alıyor? Ulubey dokuz sele çayını gördük. Bir zamanlar balık tutulan yerde şimdi pis kokan sular ve cehennemi andıran bir şekilde akmaktadır. Yanımızda olan desteğini esirgemeyen her duyarlı vatandaşımıza teşekkür ederiz.

Bugün Banaz cayini koruma derneği imzanı bekliyor!

Banaz cayini koruma derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cevreciler: Banaz cayini kurtaralim». Banaz cayini koruma derneği ve imza atan diğer 104 kişiye katıl.