YILANLI DAĞI VE ETRAFINDAKI YAŞAMAMIZA DOKUNULMASINA İZİN VERMEYELIM!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Değeri arkadaşlar modern hayatın bize getirdikleri ve bizim taleplerimiz sonucu oluşan doymak bilmez taleplerimiz, sürekli bir arz oluşturma telaşına sokmaktadır sistemi ve hayatı. Bazen bize sunduklar biz farketmesekte bizden aldıklarından kıymetli olmadığı gibi değiştirilip dönüştürülebilir dahi olamamaktadır
Güzel ilçemiz Ulaş'ımızın yüzyüze geldiği sorun şu anda tamda budur. Tecer dağımızın arkasında Yılanlı dağımız ki dağın bu yüzü Ulaş köyleri diğer yüzü Kangal köyleri bulunmaktadır. Bölgenin Tecer dağından sonra en büyük dağıdır. Şimdi bu dağda akıl hafsalanın almayacağı büyüklükte bölgedeki yaşamı ekosistemi yok edecek nitelikte bir mermer granit madeni arama çalışması başlatılıp işletilme aşamasına gelinmiştir (adel madencilik Adıyaman, tercih tek ürnlr Malatya). Orada yok edilecek olan köyler yaşanmışlıklar tarih yabanıl hayat yeraltı su kaynaklar ve insanların tarihidir. Karşılığında elde edilecen en kaliteli mermer bunların hiçbirini geri getirmeye, bölgedeki insanların huzursuzluğunu gidermeye yetmeyecektir. İlçemiz ulaşa bağlı Korubaşı, güneşli köyü 1. Dereceden etkilenip belki yok olacak, karagöl, çavdar,kapukaya,yeşildiyar ve şenyurt dolaylı ve ikinci dereceden etkilenecek köylerdir. Fakat yeraltı su akiferlerinin etkilenmesi canlılığın tahrip edilmesi ile tüm bölge etkilenecektir. Yıllık 2.800.000ton hafriyat ile ilk olarak on yıl, faaliyetin ekonomik!! ömrünün 90 yıl ve kademeli olarak 291,5 yıl çalışma ön görülmektedir. Bunun etkisi klasörler dolusu yazı gerektirir elbette ama kısa ve öz olarak bilgilendirmek istedim. Yaşadığımız toprakların bize verdikleri ve yaşam koşullarımızın bozulmaması için dağımıza suyumuza ve bütünüyle yaşama sahip çıkalım
Lütfen paylaşalım yayalım

Bugün aydin imzanı bekliyor!

aydin kırlangıç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cevre ve sehircilik bakanligi: YILANLI DAGI VE ETRAFINDAKI YAŞAMAMIZA DOKUNULMASINA IZIN VERMEYELIM!». aydin ve imza atan diğer 281 kişiye katıl.