Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 36 destekçiye ulaştı

İskenderun Çevre Koruma Derneği ile Yumurtalık Balıkçıları Kalkındırma Yaşatma, Yumurtalık Doğa Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nin actigi dava ile, 6 Agustos 2008 tarihli Bakanlar Kurulu karari ile Yumurtalık Lagünü'nün "Tabiatı Koruma Alanı" statüsünün kaldırılip, yeni statüsünün "Milli Park" olarak belirlenmesi icin alinan karar, danistay tarafindan durdurulmus ve Danıştay 10 ve 6. Daireleri ortak heyeti, oybirliğiyle aldığı durdurma kararında, "Tabiatı Koruma Alanı" statüsünün Yumurtalık Lagünü'ne "kesin koruma" getirdigi belirtilmis ve bu statu "Milli Park" statüsü ile degistirildigi taktirde, turistik amaçlı bina ve tesis yapımına izin verilebilecek alan kapsamına alınacağı ifade edilmis ve bunun telafisi guc ve imkansiz zararlara sebep olacagi belirtilmistir.

Adana'nın Yumurtalık ilçesi sınırları içindeki Yumurtalık Lagünü'nün, göl lagünleri, kıyı kumulları, bitki ve hayvan türleri ile oluşturduğu kompleks yapısının, su kuşları açısından büyük öneme haiz olması nedeniyle 1994 yılında Tabiatı Koruma Alanı ilan edilmis ve Türkiye tarafından imzalanan Ramsar Sözleşmesi kapsamında belirlenen, "Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alanlar Listesi"ne 2005'te dahil edilmistir.

Buna ragmen yasa bir sekilde cikmis olmali ki su an, Adana İli Yumurtalık İlçesi Lagününün 5 Yıl Süre ile Kiralanması İhalesi acilmistir.

DESTEK OL KI,  CENNET gibi degeri olan ve insanogluna emanet edilen bu dogal guzelliklerin belli kisiler para kazansin diye yok edilmesine baslanmadan tekrar Tabiati Koruma Statusu ile kesin koruma altina alinsin.

Bugün aylin imzanı bekliyor!

aylin tekin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cevre ve Orman Bakanliigi; : Yumurtalik Lagunu Tabiati Koruma Alani Avcilik Amacli Ihaleye Acilmasini Engelleyin.». aylin ve imza atan diğer 35 kişiye katıl.