Köyümüze kurulacak Taş ocağinin iptalini

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafına Burhan Öncel bu kampanyayı başlattı

Mersin ili Toroslar ilçesine bağlı Kerimler mahallesine DEN-KA firması tarafından taş ocağı ve mermer madeni açılmak istenmektedir.

Söz konusu köy/mahalle şehirin en verimli tarım toprağına sahiptir. Ne ekilirse yetiştiren bir toprağa sahip olan köy ; başlıca şeftali, yenidünya, erik meyvelerinde şehirin en önde gelen köyüdür. Ayrıca hayvancılık da had safhada yapılmaktadır. Dağlarında geyik, yaban keçisi gibi kültür mirası hayvanlar yaşamaktadır. Ve en önemlisi köy heyelan bölgesidir. Böyle bir taş ocağı açıldığı an yaşam alanları bile tehlikededir.

Tüm bunlar göz önüne alınınca bu projenin iptali kaçınılmazdır. Yerel halk kesinlikle bu projeye karşıdır. Köyde yapılması planlanan ÇED toplantısı köylünün istememesi üzerinde iptal edilip başka bir mahalleye bağlı bir restaurantta yapılacaktır. Köylü bu toplantıya katılıp kesin bir dille projenin iptalini dile getirecektir. Yaşam alanlarını ve geçim kaynaklarını kaybetmek istemeyen yerel halk bu zorlu mücadelede tüm insanların kendilerine destek verip omuz omuza karşı çıkmak istemektedir.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.