Lasati MEDICII sa lupte cu COVID-19!

Lasati MEDICII sa lupte cu COVID-19!

0 have signed. Let’s get to 15,000!
At 15,000 signatures, this petition becomes one of the top signed on Change.org!
Iulian Namolovan started this petition to Cetatenii and

Republica Moldova trece printr-o perioadă dificilă din cauza epidemiei de coronavirus. În aceste momente critice pentru țară, medicii sunt cei care trebuie să ia decizii pentru că ei sunt cei care au pregătirea și cunoștințele necesare cum să lupte și să învingă epidemia!

În Comisia pentru Situații Excepționale unde se iau toate deciziile strategice legate pandemie, nu este nici un medic! În schimb, sunt 7 juristi, 7 ingineri, 5 economisti, 4 reprezentanți ai structurilor de forță, 1 diplomat și 1 pedagog!!!

Ministerul Sănătății este condus de un jurist.

Cel mai mare spital din țară, IMSP Spitalul Clinic Republican a fost ”decapitat” de Comisia pentru Situații Excepționale și ministrul sănătății Republicii Moldova pentru că a făcut tot ce i-a stat în puteri să trateze pacienții și să protejeze medicii, inclusiv pe mine, Iulian Namolovan, medic reanimatolog din acest spital. În dimineața zilei de 23 martie, la sfîrșitul gărzii de noapte în secția cu bolnavii cei mai gravi cu COVID-19, i-am spus șefului meu că am febră. L-am rugat pe directorul nostru, prof. Anatol Ciubotaru să ne ajute să fim testați toți de urgență, pentru ca să nu devenim o problemă pentru cei din jur. Eu cu soția mea așteptăm un copil. Ea este însărcinată în ultima lună cu al doilea nostru copil, pe primul l-am pierdut la scurt timp după naștere... Dr. Ciubotaru a organizat prompt testarea noastră. A două zi am aflat că sunt infectat eu și alți 3 colegi. Mulțumim prof. Ciubotaru că ne-a testat, izolat și a dispus imediat tratamentul nostru. Cine știe cîte vieți a salvat cu această decizie...? Dar în aceeași zi, pe 24 martie ministrul sănătății NEMEDIC a prezentat acțiunile Directorului nostru ca încălcare a procedurilor și neglijență de serviciu în fața Comisiei pentru Situații Excepționale formată din NEMEDICI, care a decis să-ș concedieze imediat. Decizia a fost anunțată de Prim-ministru, NEMEDIC și el.

Noul director numit a anunțat astăzi dimineața că spitalul nu va plăti testele medicilor și că fiecare din noi trebuie să-și plătească singuri asemenea analize, dacă insistă să fie testați.Nu am cuvinte.

Eu vreau să pot să ajut să fie tratați TOȚI pacienții cu COVID-19 și fără, eu vreau soția mea să fie sănătoasă și să avem un copil sănătos, eu vreau toți din această țară să fie sănătoși și ca pandemia cu COVID-19 să nu mai facă jertfe omenești. Din păcate, asemenea jertve vor fi, mai ales dacă deciziile importante le iau nespecialiștii, iar cei mai buni specialiști, așa cum este Directorul nostru, doctorul Anatol Ciubotaru, sînt dați afara pentru profesionalismul lor.

VĂ ÎNDEMN SĂ SEMNAȚI ACEASTĂ PETIȚIE pentru ca medicii să fie lăsați să își facă munca și să fie protejați, pentru că doar așa vă putem salva pe cît mai mulți.

Semnează pentru ca:

1. În Comisia pentru Situații Excepționale să fie obligatoriu cel puțin 3 medici epidimiologi cu renume în țară și sefii spitalelor strategice.

2. Ministrul Sănătății să fie numit un medic care cunoaște sistemul de sănătate. 

3. Directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, să fie repus în funcție imediat.

0 have signed. Let’s get to 15,000!
At 15,000 signatures, this petition becomes one of the top signed on Change.org!