CERRAHPAŞA ve ÇAPA TIP FAKÜLTELERİ KAMPÜSLERİ YIKILMASIN - YENİLENSİN.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Türkiye'de modern tıbbın gelişimine öncülük eden  İstanbul Üniversitesi'nin iki tıp fakültesinden biri olarak kabul edilen İstanbul Tıp Fakültesi, üniversite reformuyla kurulan ilk tıp fakültesi olarak biliniyor.  Fatih ilçesinde Çapa semtinde olmasından dolayı da halk tarafından Çapa Tıp Fakültesi olarak anılırken Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ise 1967 yılında bu fakülteden ayrılmıştı. CERRAHPAŞA ve ÇAPA kampüsleri Türkiye'de modern Tıbbın Mekkeleridir.  Bu kampüsler yarım asırdır bulundukları mahalle dokusuyla iç içe geçmiş, İstanbul'un en doğru mekanlarında bulunan 2 üniversite hastanesidir.

Ktüphaneleri, son dönemde gördüğüm en yeşil/sürdürülebilir tasarım örneği. Zemien döşenmiş mermerden, itinayla yapılmış ahşap iç mobilyalarına, zemin katlarda bile gün ışığı aldıran tasarımına, LEED/BREEAM gibi yeşil bina sertifika sistemlerinin tasarım rkiterlerinden en üst düzeyde puan alacak yapılar. Depreme dayanıklı değil bahanesiyle yıktırılacaklarmış.

Karar vericiler inşaat mühendisliğinin (Depreme karşı güçlendirme-seismic retrofitting)  alan uzmanlarıyla yıkımı planlanan bu kampüsleri bir renovasyon projesine dönüştürebilirler.  Örneğin bir Cerrahpaşa Tıp Kütüphanesine bakalım. Karşılıklı açılan pencerelerden esen ılık rüzgarda çalışan öğrenciler aynı zamanda koyu gölgeli ağaçları seyretme lüksüne sahip. Buralar modern hekimlik kültürünün doğduğu ve üstüne dünyanın en iyi hekimlerini yetiştirmiş iki kampüs. Bu binalar güçlendirilip toparlanabilir. Arada boş arazilere KATLI OTOPARKLAR yapılabilir. İnsana layık kafeler ve dinlenme salonları eklenebilir. ÇERRAHPAŞA ve ÇAPAYA DOKUNMA# YIKMA# YENİLE# KÜTÜPHANEYİ DİGİTALLEŞTİR# MOBİLYALARI ATMA YENİDEN KULLAN #

Bugün Duygu imzanı bekliyor!

Duygu ERTEN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «CERRAHPAŞA ve ÇAPA TIP FAKÜLTELERİ KAMPÜSLERİ YIKILMASIN - YENİLENSİN.». Duygu ve imza atan diğer 5.598 kişiye katıl.