Petitioning Carl Schlyter and 23 others

Cerem pedepsirea familiei Anghel pentru neglijenta. Nu mai acuzati oameni si animale nevinovate!/We demand Anghel family to be punished for negligence. Don’t blame innocent animals and people!

Romania nu a aderat la spatiul Schengen datorita coruptiei din justitie. Este timpul sa se schimbe acest lucru, incepand cu rezolvarea corecta a cazului Ionut. Pentru ca niciun Ionut sa nu mai moara din cauza neglijentei parintilor.

Romania was not allowed into passport-free Schengen zone because of the corrupted justice. It is time to change this starting with solving Ionut's case in a right manner. For any Ionut not to die because of poor parenting.

Letter to
Romania Libera
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Justitie si Casatie
Directia Nationala Anticoruptie
EU Special Committee on Organised Crime, Corruption and Money Laundering (CRIM)
(English below)

Familia Anghel se face vinovata de urmatoarele:

Legea 272/2004 Sectiunea 3 - Protectia copilului impotriva abuzului sau neglijentei - Art. 89

(1) Prin abuz asupra copilului se intelege orice actiune voluntara a unei persoane care se afla intr-o relatie de raspundere, incredere sau de autoritate fata de acesta, prin care este periclitata viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului.
(2) Prin neglijarea copilului se intelege omisiunea, voluntara sau involuntara, a unei persoane care are responsabilitatea cresterii, ingrijirii sau educarii copilului de a lua orice masura subordonata acestei responsabilitati, fapt care pune in pericol viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului.

Codul Penal - Art. 305 Abandonul de familie

Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:

a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;

Pe data de 02.09.2013, doi copii in varsta de 4 ani si de 6 ani sunt lasati de parinti in grija unei bunici batrane si bolnave (conform propriilor sale declaratii si ale martorilor). Tatal, desi era acasa, conform declaratiilor sale, a preferat sa lase copiii in grija bunicii. Cei doi copii dispar aproape 2 ore de langa bunica, fara ca aceasta sa se ingrijoreze (conform imaginilor surprinse de camerele de luat vederi din parc, proba ignorata de politie).

Copilul de 6 ani este recuperat la mai bine de 1 km de bunica de un barbat, iar copilul de 4 ani pe nume Ionut Anghel este gasit mort muscat de caini pe un TEREN PRIVAT, in circumstante suspecte, fara ca martorii aflati in apropiere sa auda vreun zgomot.

Fara o cercetare reala, fara o examinare completa si corecta a cadavrului, politia, medicul legist si procuratura se ante-pronunta imediat spunand ca Ionut a fost ucis de cainii maidanezi care PAZEAU PROPRIETATEA. (desi cainele care apartine cuiva nu este maidanez, iar cainele maidanez nu apartine nimanui). Interesant este ca la scurt timp, avocatul familiei copilului mort declara ca Ionut a fost ucis in alta parte si aruncat pe proprietatea privata, neexistand urme de tarare, prin urmare este posibil ca Ionut sa fii fost ucis inainte de a fi mancat de caini. Avocatul este concediat de familie in urma acestor declaratii. Bunica isi schimba permanent declaratiile de la o zi la alta, dar se ignora si acest aspect.

Timp de doua luni au fost aduse invinuiri oricui, mai putin persoanelor responsabile sa supravegheze copiii, adica parintii si bunica. Un caz similar a condus la trimiterea in judecata a unei educatoare care nu a supravegheat copiii, iar unul dintre copii a patruns intr-o curte privata si a fost muscat de caini.

Procurorul care se ocupa de caz, Romulus Varga a pus sechestru pe terenul pe care a fost gasit copilul mort, desi daca copilul a patruns pe acel teren a facut-o in mod ilegal si datorita faptului ca nu a fost supravegheat, iar acei caini erau angajati sa pazeasca terenul.
Ordonanta de urgenta nr 55/2013 art 2 (2) – “Nu intră în categoria câinilor agresivi definiţi la alin. (1): a. orice câine care atacă sau muşcă o persoană care a pătruns fără drept, în orice mod, într-o proprietate privată sau publică protejată de acel câine”
Interesant este un alt aspect, tatal copilului a facut in trecut afaceri profitabile cu Primaria Bucuresti si doreste sa ceara daune morale in valoare de 2.000.000 euro oricui va fi gasit vinovat (conform mass-media). Terenul pe care procurorul a pus sechestru a fost evaluat la 1.700.000 euro. Proprietarul terenului pe care a fost gasit Ionut a dat in judecata firma unui om de afaceri care este actionar in mai multe firme cu tatal lui Ionut, Valentin Anghel.
Ca urmare a acestui caz in care doar nevinovatii platesc, macelul cainilor abandonati este legalizat, iar un val de violente fara precedent pune stapanire pe Romania. Animalele si oamenii care respecta animalele sunt agresati, maltratati si ucisi doar pentru ca se ignora in mod deliberat acuzarea persoanelor responsabile de siguranta copilului, in speta parintii si bunica acestuia.
Probele, adica cainii gasiti la fata locului, in loc sa fie pastrati la procuratura sunt dati spre pastrare si apoi eutanasiere (conform mass-media), Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, considerata suspecta la inceput in acest caz. Martorii care contrazic totalmente versiunile bunicii si ale parintilor cu privire la ceea ce s-a intamplat la locul crimei, sunt ignorati si numai cand apar inregistrari care dovedesc clar ca familia copilului minte, procuratura incepe sa faca investigatii mai amanuntite, desi familia neglijenta nici nu este considerate suspecta.
Stim cu totii ca justitia din Romania este corupta, lucru dovedit de refuzul Uniunii Europene de a permite aderarea Romaniei la Spatiul Schengen pe acest considerent.
Protectia Copilului a depus deja o plangere impotriva bunicii lui Ionut, Aurica Anghel pentru neglijenta grava. Cu toate acestea, procurorul se face tot posibilul sa scape aceasta familie de pedeapsa legala, ignorand cu desavarsire legea protectiei copilului.

Conform legii, singurii vinovati in acest caz sunt parintii Valentin si Andreea Felicia Anghel si bunica Aurica Anghel pentru neglijarea copiilor (atentie, nu numai Ionut a fost neglijat, ci si Andrei, doar ca acesta din urma nu a avut niciun accident, dar putea sa i se intample orice, mai ales ca parcul in care au mers este frecventat de boschetari, conform declaratiilor martorilor. Martorii au declarat ca bunica statea pe banca si bea bere linistita in tot acest timp si datorita durerilor de picioare nu ar fi putut alerga dupa copii)

In acest timp, datorita neglijentei acestei familii si a iresponsabilitatii unui procuror, Romania este blamata pentru acte de cruzime, lucru care a revoltat conducerea tarii ce incearca sa ascunda adevarul prin ambasadorii din strainatate, care declara ca iubitorii de animale sunt mincinosi. Imaginile, insa, vorbesc de la sine. Un barbat de 46 de ani a murit din cauza acestei legi. Inima lui a fost sfasiata de legea criminala supraintitulata „Legea lui Ionut”. Hingheriadele, cruzimile fata de oameni si animale, modul barbar in care se actioneaza impotriva unor animale a caror vina este ca au fost abandonate nu face cinste unei tari care se lauda ca este civilizata, dar alege sa rezolve problemele prin crime in masa, in loc sa aleaga modalitati civilizate si umane asa cum Uniunea Europeana recomanda.

Milioane de oameni buni si copiii lor sunt atacati permanent si supusi la torturi inimaginabile. Drepturile lor sunt calcate in picioare, pentru ca parintii neglijenti sa fie tratati cu respect. Criminalii sunt eroi in Romania, iar oamenii buni sunt tratati mai rau decat infractorii, doar pentru ca isi exercita dreptul la normalitate, simt compasiune si empatie fata de suferinta unor fiinte nevinovate.
Toata lumea ignora in mod deliberat acuzarea celor cu adevarat vinovati de acest accident, in speta parintii si bunica copilului, incercand permanent sa arunce vina asupra animalelor si oamenilor nevinovati. Nu putem decat sa banuim ca exista interese de alta natura pentru a evita condamnarea familiei Anghel si cerem prin aceasta petitie o investigatie corecta a cazului si a a celor care au deturnat atentia publica de la adevaratii vinovati (parintii si bunica lui Ionut), spre oameni si animale nevinovate, fapt care a dus la acte de cruzime, violenta si crima indreptate nu numai impotriva animalelor, dar si a oamenilor.

English:

On 02 september 2013, two children aged 4 years and 6 years old are left by their parent in the care of elderly and sick grandmother (according to her own statements and witnesses declarations) . The father, although he was at home, according to his statements, he preferred to leave children in the care of his mother. The two children disappear for almost 2 hours and the grandmother didn’t worry (as images captured by cameras in the park, evidence ignored by the police) .

The 6 year sold boy is recovered by a man who found him at more than 1 kilometer away from his grandmother and the 4 years old boy, named Ionut Anghel is found dead on a private land, bitten by dogs, under suspicious circumstances. The witnesses nearby heard no noise.

Without real research of police , without a full and fair examination of the dead body of medical examiner, the police, medical examiner and prosecutotion are saying that Ionut was killed by stray dogs guarding their property. (although the dog that belongs to someone is not stray and stray dog belongs to no one ) . Interestingly, the family lawyer says the dead child Ionut was killed elsewhere and dumped on private property, there is no drag marks , so we all think that it is possible that Ionut to be killed before being he was eaten by dogs. Family lawyer is fired for these statements. Grandma permanent changes statements from day to day , but this aspect is ignored .

For two months the anyone was accused , except those responsible to supervise their children, the parents and the grandmother . A similar case led to the indictment of a teacher who had to supervise the children, but one of the kids broke into a private courtyard and was bitten by dogs.

The prosecutor in charge of the case, named Romulus Varga seized the land on which the child was found dead even if the child entered unlawfully on that land, because he was not supervised and the dogs were employed to guard that land (according to mass-media).

Emergency Ordinance No. 55/2013 Article 2 (2) - "Do not enter into the category defined in paragraph as aggressive dogs . ( 1 ) : any dog that attacks or bites a person who has entered without right, in any manner, in a public or private property protected by the dog "

Interestingly, another aspect of the child's father is that he did in the past profitable business with Bucharest City Hall and he wants to seek damages in the amount of EUR 2,000,000 to anyone who will be found guilty. The land on which the prosecutor has seized was valued at 1.7 million euros. The owner of the land on which it was found Ionut company sued a businessman who is a shareholder in several companies with the father of Ionut, Valentin Anghel .

As a result of this case, the stray dogs are now legally slaughtered, and a wave of unprecedented violence takes over Romania. Animals and people who respect animals are abused, mistreated and killed just because it is deliberately ignored the prosecution of those responsible for the child's safety, namely his parents and grandmother .

Evidence, the dogs found at the scene, instead of being stored at the prosecution, are given to storage and then euthanasia to the Authority for Animal Protection and Supervision considered suspect at first in this case. Witnesses that totally contradict versions grandparents and parents about what happened at the crime scene are ignored and only when there are records that clearly show the child's family in lying , the prosecution begins to investigate more in depth, but still refuses to bring charges to the negligent family .

We all know that justice in Romania is corrupt, given the fact that we were denied to accede the Schengen area because of this problem.

Child Protection has already filed a complaint against Ionut Anghel grandmother Aurica for gross negligence. However, Romulus Varga does everything possible to escape this family of legal punishment, completely ignoring the child protection law .

By law , the only culprits in this case are the parents and the grandmother for children negligence (attention! not only Ionut has been neglected, but Andrew also, just that he had no accident, although the park is frequented by homeless people according to witness statements. Witnesses said the grandmother was sitting on the bench and drink beer in this time)

Meanwhile, due to the negligence and irresponsibility of this family, Romania is blamed for acts of cruelty , which has outraged the country's leadership that tries to hide the truth with the help of the romanian ambassadors abroad, declaring that animal lovers are lying. The images, however, speak for themselves . A man of 46 years died because of this law . His heart was torn by the criminal law entitled " Ionut 's Law ". The cruelty towards people and animals, the barbaric way of killing animals abandoned by irresponsible people shows an uncivilized country, a country who is not able to deal with problems in a civilized and humane way, a country where only mass murder solve problems.

Millions of people and their children are constantly attacked and subjected to unimaginable torture . Their rights are trampled because careless parents must be treated with respect. Criminals are heroes in Romania , and good people are treated worse than criminals, just because they exercise their right to normality , have compassion and empathy for the suffering of innocent beings .

It is deliberately ignored the prosecution of those truly guilty of the accident, namely the child's parents and grandmother, constantly trying to shift the blame on innocent animals and humans . We can only suspect otherwise interests to avoid conviction of Anghel family (although we have a precedent) and through this petition we ask a proper investigation of the case of those who diverted public attention from the real culprits ( Ionut 's parents and grandmother) towards people and innocent animals, which led to acts of cruelty, violence and murder directed not only against animals, but against humans, too.