Cennet Koy Cehennem Olmasın! Yapılaşmaya Açılmasın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

Ülkemizin en bakir koylarından olan Bodrum Cennet Koyu, yapılaşma tehlikesiyle karşı karşıya.

Cengiz Holding’in bünyesinde bulunan Bodrumbir Turizm Yatırım A.Ş, bu Koy'a 4 adet mendirek yapısı ile 2 adet plaj yapmayı planlanıyor.

3’üncü Derece Arkeolojik Sit Alanı ve koruma alanı içerisinde kalan bu alan, Akdeniz foku, çizgili yunus ve deniz kaplumbağalarının yaşam alanları ve bahsedilen yapılaşma bu canlıların yaşamını tehlikeye sokacak.

Şirket geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Çevresel Etki Değerlendirmesi başvurusunda bulundu. Başvuru onaylanmadan önce bu projeye halk olarak karşı olduğumuzu gösterelim.

Bunun için lütfen sizler de kampanyayı imzalayıp paylaşın.

Bodrum’da neredeyse halkın denize girebileceği bir alan kalmadı. Burası, kalan son bakir koylardan biri. Yok olmadan önce bu koyu elbirliğiyle korumamız gerek.

Proje dosyasında belirtildiği üzere, alanda posidonia oceanica (deniz erişteşi) korunaklı bölgede yoğun çayırlar oluşturuyor. Proje çevresinde ve proje çevresine yakın alanlarda 71 bitki türü bulunuyor. Proje alanında gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda 11 sistematik gruba ait toplam 82 tür ve 302 birey yer aldığı belirtildi.

Proje alanında ve çevresinde bulunan ve habitat özelliği nedeniyle bulunma olasılığı yüksek 17 sürüngen türü bulunuyor. Proje çevresinde ve proje çevresine yakın alanlarda bulunan ve habitat özelliği nedeniyle bulunma olasılığı yüksek 20 memeli türü ile nesli tükenmekte olan Akdeniz foku, çizgili yunuslar ve deniz kaplumbağaları da yaşıyor.

Nadir bulunan bir çok bitki ile canlı türüne ev sahipliği yapan Ülkemizin doğal güzelliklerinden biri olan Cennet Koyu'nun korunmasını istiyoruz.

Akdeniz foku, çizgili yunus ve deniz kaplumbağalarının yaşam alanları talan edilmesine göz yummayalım,

Birlik olarak adı gibi cennet olan bu yeri koruyalım!