Sağlıkta şiddeti önleyici yasal düzenleme istiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Son 10 yıldır yanlış seçim propagandalarıyla toplumda normalleştirilen şiddetin sağlık çalışanlarına yönelik korkutucu hadde ve sayıya varması artık göz ardı edilmemeli. Bu yanlış pazarlamayı düzeltecek önemli yasal düzenlemelere ihtiyacımız var. Zarar gören çalışanların mağduriyeti ortadan kaldırılmalı, mesleğimizde yüzde yüz ihtiyacımız olan hasta güveni ve güvenliğimiz sağlanmalıdır. Bunun karşılıklı olması esasına dayanarak verilen zarara uygun CAYDIRICI cezalar oluşturulmalıdır. Bu yapılırken ölüm, öldürmeye teşebbüs, tehdit ve taciz boyutundaki suçlar unutulmamalı, maddi ve manevi zarara göre duruma sebep olan hastalara mahkumiyet, para cezası ve caydırıcı olacağına son derece güvendiğimiz SGK İLİŞKİLİ CEZALARDIR. Şiddet uygulayan hasta ve ilgili yakınlarına poliklinik girişleri uygun süre, sayı ve katta ücretlendirilmeli, gerekirse konu ile ilgili sicil dökümente edilmelidir; fakültelerde verilen hasta ile iletişim becerileri denetlenmeli, güvenlik problemleri ile ilgili donanım sağlanmalıdır. Bu ülkede bir bankada silahla tehdit etmek, polise hakaret, mahkeme salonunda uygunsuz konuşmalar bile önemli suçlar iken, hastanelerin bu derece sahipsiz olmasına göz yummak vicdansızlıktır.  Durumu değerlendirebilecek kabiliyette HUKUKİ ve TIBBİ kurullar oluşturulmalı ve bu danışmanlıkla yasal ve eğitsel düzenlemeler sağlanmalıdır.

Bugün Can Zeliha imzanı bekliyor!

Can Zeliha Gül bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «canzelihagul@gmail.com: Sağlıkta şiddeti önleyici yasal düzenleme istiyoruz!». Can Zeliha ve imza atan diğer 54 kişiye katıl.