Canvi de normativa que discrimina els majors de 18 en l'accés a cicles formatius

Canvi de normativa que discrimina els majors de 18 en l'accés a cicles formatius

Creada
22 de diciembre de 2022
Firmas: 84Próximo objetivo: 100
Apoyar ahora

Por qué es importante esta petición

Aquest Nadal regala oportunitats! Signa pel canvi de normativa!

Desde fa uns mesos estem treballant per canviar la normativa discriminatòria que el curs 2022-2023 ha deixat fora de la formació professional a moltes persones majors de 18 anys. Això és així perquè segons la Resolució EDU/464/2022 de 24 de febrer, l'assignació de quotes d'accés directe és del 100% per a menors: 70% per a menors que venen de l'ESO, 20% per a menors que venen de PQPI, i 10% per a menors que venen de prova d'accés. No hi ha quota d'accés directe per als majors de 18 anys. És a dir, una persona de +18 només podrà accedir a un cicle mitjà si te la sort de que quedin places vacants després que tots els menors que han fet sol•licitud hi entrin, inclosos els de llista d'espera.

En conseqüencia d'aquesta normativa discriminatòria per raó d’edat, hi ha hagut molts alumnes amb molt bones notes que s’han quedat sense plaça.

Davant d'aquesta situació, el 21 de novembre de 2022, desde el Departament d'Educació es va anunciar que "de cara al curs 2023-2024, tot l'alumnat que està cursant presencialment el 4t d'ESO a centres de formació de persones adultes (CFA), tindrà prioritat en l'accés als cicles de GM". 

Aquesta declaració ens va deixar un gust agredolç. Per una banda, aquest canvi és positiu, ja que permetrà a diferència de l'antiga normativa un accés equitatiu a l'alumnat major de 18 anys que estigui cursant el Graduat en educació secundària als centres de formació de persones adultes(CFA).

Però que passa amb les persones que s'estan preparant per fer la prova d'accès a Grau mitjà? I amb l'alumnat que estudia telemàticament el Graduat en educació secundària? La discriminació perdura en aquesta normativa.

Per aquest motiu, volem recopil·lar signatures per aconseguir que aquesta normativa d'accés a FP, d'accés a noves oportunitats, sigui equitativa per a tots i totes! 

Accions pel canvi de normativa - En aquest enllaç esta tota la informació més especificada i es mostren les diferents accions que s'han dut a terme.

Apoyar ahora
Firmas: 84Próximo objetivo: 100
Apoyar ahora