Kampanya Kapatıldı

Öğretmenler Caddesi ve Malazgirt Bulvarı için Trafik Lambası, Kasis ve MOBESE Kurulsun.

Bu kampanya 778 destekçiye ulaştı

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na, T.C. Ankara Valiliği'ne, T.C. Çankaya Kaymakamlığı'na, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne,

5199 Hayvanları Koruma Kanunu, Trafik Kazaları Madde 21 'e göre, "
Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır."

Ankara, Çankaya ilçesi, Yüzüncü Yıl İşçi Blokları mahallesinde yer alan Öğretmenler Caddesi boyunca ve Öğretmenler Caddesi'nin Malazgirt Bulvarı'na bağlandığı noktada hiçbir trafik önlemi ve MOBESE kamerası bulunmamaktadır. Belirtilen bölgenin adresi: https://goo.gl/maps/LTVANK835tP2

Öğretmenler Caddesi'nin Malazgirt Bulvarı istikametinde Çankaya Üniversitesi, Evrensel Koleji ve insanların yoğun olarak kullandığı Çansera Parkı, karşı tarafındaysa siteler yer almaktadır. Yol iki istikamette de yokuş aşağıdır. Araçlar, hızlı geçmektedir. Özellikle geceleri, bu yol araçların yarış yaptığı parkura dönüşmektedir.

Bu yolda MOBESE kamerasının olmaması, hız kesen kasislerin olmaması insanlar için tehlikeli olduğu kadar, mahallemizde yaşayan ve gözümüzün içi gibi baktığımız sokak hayvanlarımız için de ölümcül derecede tehlikelidir.

Laçin, Aykız, Mişa Öğretmenler Caddesi trafiğine kurban giden onlarca köpeğimizden sadece üçüdür. Bu onlarca köpekten şu anda sadece ÜZÜM hayatta kalmayı başarmıştır. Üzüm ameliyat olmuştur. Ancak kendisi arka bacaklarını kullanamamakta ve halen daha fizik tedavi görmeye devam etmektedir.ÜZÜMün vidyosu

Bu köpekleri kaybetmek, onları seven ve önemseyen, her gün besleyen, kısırlaştıran, sahiplendirmeye çalışan, aşılarını yaptıran bizler için son derece acı vericidir. Bununla birlikte, maalesef ki köpeklerin ve kedilerin başlarına birşey geldiğinde masraflarını kısmen bile karşılayacak bir sigorta sistemi ülkemizde mevcut değildir. Sonuç olarak, trafik kazaları sonucunda yaralanan bu canlarımızın milyarlarca lira tutan tedavileri bizler tarafından karşılanmaktadır.

Bundan daha da üzücüsü, yolda MOBESE kamerası olmadığı için bu çocuklarımızın katilleri yakalanamamaktadır. 5199 Hayvanları Koruma Kanunu'na göre alması gereken cezayı almamaktadır. Öğretmenler Caddesinde bir kontrol olmadığının farkında olan bu kişiler, belki de bu kontrolsüzlük yüzünden daha çok can almaya devam edecektir.

Bu nedenle, Öğretmenler Caddesi ile ilgili aşağıdaki önlemlerin ivedilikle alınmasını talep ediyoruz:

• Öğretmenler Caddesi'ne elektronik radar ve radar uyarı levhası,
  • Öğretmenler Caddesi'ni Malazgirt Bulvarı'na bağlayan çıkışa trafik lambası,
  • Öğretmenler Caddesi boyunca özellikle, Çansera Parkı'nın giriş ve çıkışlarına, Malazgirt Bulvarı çıkışına MOBESE kameraları,
  • Öğretmenler Caddesi boyunca, özellikle üst maddede belirtilen bölgeye hız kesme kasisi ve hız limit uyarı levhası konulmalıdır.

Saygılarımızla,

Bugün Günay imzanı bekliyor!

Günay Şengül bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «#CanDostlarımız Olmesin ! #Ankara #Trafik @TopacaErcan @06melihgokcek @HurriyetAnkara». Günay ve imza atan diğer 777 kişiye katıl.