Eşinden şiddet gören Canan Dursun'u katledilmeden kurtaralım

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Merhaba ben Gökçe,

Bu kampanyayı eşinden şiddet gören ve hayati tehlikesi olan bir kadına her şey için çok geç olmadan yardım etmek için başlatıyorum. Lütfen okuyun ve imzanızla konuyu gündeme taşıyın.

Aşağıda şiddet mağduru Canan Dursun’un söylediklerini ve Change.org’un konuyla ilgili ulaştığı Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Sayın Canan Güllü’nün şu ana kadar bu konuda federasyonun yaptıklarını okuyabilirsiniz. Biz de imzalarımızla eşe elektronik kelepçe takılmasına yardım edelim. Kadınlar öldürülmeden onları korumak için imzalayıp paylaşmanız dileğiyle.

Canan Dursun'un söyledikleri:

Ben Canan Dursun. 10 yıl önce evlendiğim Erkan Dursun isimli şahıs tarafından evlendiğim günden beri her gün şiddet ve tehdit gördüm. Her gece yarısı anne, babam başta olmak üzere tüm akrabalarımı rahatsız ederek, babam Rıza Çağlar'a "Kızını öldürdüm, gel cenazesini al.” gibi benzer aramalar yapmaya devam etti. Telefon kullanmadığım için ailem şiddet gördüğümü asla bilmedi ve o şahıs, yıllarca beni ailemle görüştürmedi. Canıma kıyacak iken babam (Rıza Çağlar) Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yardım istedi. 07.06.2019 tarihinde, polis ekipleri tarafından alındım ve Erkan Dursun isimli şahıstan uzaklaştırma kararı verilmesi sağlandı. O günden sonra baba evine sığındım. Ama tehditler sürekli devam etti. Canımıza kıymak isteyen Erkan Dursun, 05.05.2020 tarihinde, gece saat 05.00’te baba evimin balkonundan bir hırsız gibi girdi. Çift taraflı bıçağıyla balkon kapısını açtı. Elinde bir silah, 3 şarjör ve levye vardı. İlk önce kardeşime iki el ateş etti ama silah tutukluk yaptı

20 dk mücadele sonrası, polis ekipleri gelerek Erkan Dursun’u tutukladı. Tutuklandıktan 35 gün sonra 10.06.2020 tarihinde, İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından adli kontrol şartı ile bir suçu olmadığı gerekçesinden serbest bırakıldı. Serbest kaldığı günden beri tehditleri hiç bitmedi. Can güvenliğimiz tehlikede. Lütfen sesimi duyun. Bir kadının daha hayattan koparılmasına izin vermeyin.

Canan Güllü’nün konu ile ilgili ilettiği bilgiler:

Canan Dursun (31) İstanbul Maltepe'den aradı. 10 yıllık evli olduğunu ve eşinden şiddet gördüğünü söyledi. En son darp edildiğinde evden ayrılarak iki kızı ile birlikte babasının yanına taşındığını söyledi. Eşinin silahla  babasının evini basması üzerine şikayetçi olduklarını ve eşinin 35 gün tutuklu kaldığını söyledi. Eşi ve eşinin abileri tarafından tehdit edildiklerini söyledi. Uzaklaştırma kararı hakkında bilgi verilerek eşi ve abileri için uzaklaştırma  ve  elektronik kelepçe talep edebileceği  ifâde edildi. İstanbul Barosu Kadin hakları merkezi başkanlığına bildirim yapıldı. Avukat ataması yapıldı Elektronik kelepçe talebi hayata gecti Ayni zamanda işlemlerin hukuki yönde ilerlerken bakanlığın müdahil olması icin Bakanlığa üst düzey bildirim yapıldı. Federasyonumuz aracılığı ile maddi destek kararı alındı. Konu Federasyonumuzun takibinde .