Geçmişimize,Tarihimize sahip çıkalım

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Çan'ın ilk eğitim veren okullarından olan ve köyümüzden bir çok yüksek mertebelere gelen şahısların yetişmesine vesile olan köyümüzün eski okulunu aslına uygun restore edilerek Müze ve kütüphane yapılması yönünde çoğunluğu köyümüzün dışında yaşayan köylülerimizden çok yoğun talepler var.

İL: ÇANAKKALE

İLÇE: Çan

KÖY: Karakoca
MEVKİİ: Köyiçi
SİT TÜRÜ: Eğitim Yapısı
MÜLKİYET DURUMU: Milli Eğitim Bakanlığı
KORUMA KARARI: Çanakkale K.V.T.V.K.Kurulunun 23.03.2002 tarih, 866 sayılı karar

Çan ilçesi Karakoca köyü içinde, tapuda 9 pafta, 1413 parsel numarada kayıtlı bulunmaktadır. Alaturka kiremitli kırma çatılı, taş duvarlı tek katlı bir yapıdır. Taş duvarların köşeleri kesme taşlardan, beden duvarları moloz taştan yapılmıştır. Kapı ve pencereler yuvarlak kemerleri ve dışa taşkın söveleri kesme taştan yapılmıştır. Yapının yaklaşık 1 m yükseklikte bir bodrumu bulunmaktadır. Ahşaptan yapılmış olan tavan, kapı ve pencereleri harap durumdadır.
Yapı Cumhuriyet’in ilk yıllarında Çanakkale’nin bazı köylerinde eğitim seferberliği kapsamında yapılmış olan ilkokullardandır. Üç derslikten ve idari odadan oluşmaktadır. Oldukça harap durumda olan yapı Cumhuriyet dönemi eğitim yapıları hakkında bilgi vermesi açısından önemlidir.

Bugün RAMAZAN imzanı bekliyor!

RAMAZAN DURMAZ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «canakkalekurul@kultur.gov.tr: Geçmişimize,Tarihimize sahip çıkalım». RAMAZAN ve imza atan diğer 38 kişiye katıl.