Camilerde Kütüphane ve Okuma salonları İstiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Camilerin asli fonksiyonları, sadece belli vakitlerde gerçekleştirilen ibadetlerle sınırlı değildir. Camiler, ibadethane olmakla birlikte esasen ilim ve kültür meclisleridir de. İslam tarihi incelendiğinde camilerin ilim tahsil edilen merkezler olduğu ve bu fonksiyonlarını yüzyıllarca sürdürdüğü görülecektir. Fakat son yüzyıllarda yaşanan gelişmelerin de etkisiyle camiler neredeyse atıl bırakılacak bir duruma getirilerek fonksiyonları zayıflatılmıştır.

Camilerimizi yine ilim merkezleri haline getirmek için atılacak en önemli adım, camilerin bünyesinde okuma salanları ve kütüphaneler açmak ve insanların okuma ve araştırma yapabilecekleri merkezler haline getirmektir. Bu talebimizi hep birlikte yetkililere bildirmeliyiz. Bu çağrı muhakkak ki karşılık bulacaktır.

Bugün Necay imzanı bekliyor!

Necay Akay bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Camilerde Kütüphane ve Okuma salonları İstiyoruz!». Necay ve imza atan diğer 37 kişiye katıl.