CAM FİLMİ YASAĞI KALKSIN, ŞER ODAKLARININ OYUNU BOZULSUN!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

"Şu üç şey Âdemoğlunun saadetindendir; saliha bir hanım, geniş ev, rahat binek." (Müsned, 1/168)

Anlaşılan o ki Türkiye'nin önünü kesmek isteyen şer odakları bu kez de cam filmleri üzerinden operasyon yapıyor, Gezi ile başlayan kumpaslar zinciri cam filmlerinin yasaklanması ile devam ediyor.

Milletin sinir uçlarına dokunan bu yasak bir an önce kaldırılmalıdır.

Sağlık İçin;

Cam filmleri yüksek oranda UV engelleme özelliğine sahiptir. UV-A, UV-B ve UV-C ışınları farklı dalga boylarında çeşitli zararlı etkilere sahiptirler.

UV-A (320-400 nm): bu ışın atmosfer ve cam tarafından engellenmez.

UV-B (290-320 nm): bu ışın, atmosfer ve ozon tabakası tarafından kısmen tutulur.

UV-C (100-290 nm): bu ışın, atmosfer ve ozon tabakası tarafından yüksek oranda tutulur.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre UV öldürücü bir cilt kanseri tipi olan Melanoma’ya neden olmaktadır. Dünyada her 39 erkekten ve her 58 kadından biri melanomaya yakalanmaktadır. İnsan hayatı boyunca tek bir güneş yanığı, melanoma riskini 2 kat artırmaktadır. Genel inanışın aksine, güneş hasarının 80% sini plajda değil, günlük yaşamda almaktayız. Özellikle yaz ve kış ayırmaksızın, el, kol ve vücudun açık bölgelerinde sürekli olarak kanser oluşumu riski bulunur. Melanoma, çocuk kanser türlerinin 3% oranını teşkil eder. Bunun 90% si 10-14 yaş arasındaki kız çocuklarında görülmektedir

Çevre İçin;

AC kullanımına bağlı yakıt tüketiminin düşmesiyle birlikte, doğaya salınan Karbon Emisyonu da aynı nispette düşecektir. Egzoz emisyonunun azaltılması, doğal tabiatı korur, küresel ısınmayı azaltır, özellikle şehirlerde yoğun trafiğe bağlı olarak soluma yoluyla yaşanan bireysel etkilenmeyi azaltır.

Bu doğal çevreye olumlu katkı sağlarken, yine egzoz gazlarının azalmasına bağlı olarak sağlık sorunlarının azaltılmasına katkı sağlayacaktır.

Ekonomi İçin;

Araç içerisinin soğutulması için kullanılan araç klimaları, motordan 15-20% oranında güç çeker ve soğutma ihtiyacı artıkça kullanılan yakıt ihtiyacı da artar. Bu nedenle, Oto Cam Filmlerinin %60’lara varan Isı Engelleme kaabiliyeti ve Türkiye genelinde son 10 yılda trafiğe çıkan araç sayısının 10 Milyon adetin üzerinde olduğunu dikkate alarak, yakıt ekonomisine ciddi katkıları olacaktır. Petrol kullanımında ithalat ağırlıklı bir ekonomiye sahip olmamız nedeniyle, cam filmi kullanımı gerek bireysel ekonomiye ve gerekse ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacaktır.

Dolaylı fayda olarak, küçümsenemeyecek şekilde cilt kanserine bağlı azalmalar sonucunda Sağlık Bakanlığı ve SGK harcamalarında yine ekonomik bir fayda sağlayacaktır.

Atık yönetimine katkısı sayesinde ise ithal edilen parça oranında bir iyileşme sağlanır ve dolaylı bir ekonomik kazanç yaratır.

Bugün Eymen imzanı bekliyor!

Eymen B bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «CAM FİLMİ YASAĞI KALKSIN, OYUN BOZULSUN!». Eymen ve imza atan diğer 55 kişiye katıl.