Vrem piste pentru bicicliști în Bălți!

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!

PAS Youth Bălți started this petition to Primăria municipiului Bălți

Prin această petiție, dorim să ne exprimăm îngrijorarea cu privire la provocările generate de pandemie și anume de deplasarea cu mijloacele de transport în comun, or acest lucru presupune un risc sporit de infecție cu coronavirus. Actuala pandemie a impus decizii excepţionale în toată lumea, obligând autorităţile tuturor ţărilor să redirecţioneze sume importante de bani către diferite domenii și inclusiv să adopte măsuri suplimentare de încurajare a deplasărilor cu bicicleta. Reluarea activităţilor economice impune deplasarea persoanelor, însă este necesară continuarea regulilor de distanţare fizică/socială. Astfel, este nevoie ca autorităţile locale să asigure condiţii eficiente & alternative de deplasare pentru locuitori.

Utilizarea bicicletei are multiple avantaje care fac ca această soluţie să fie foarte potrivită în perioada care va urma:

• distanţare fizică / socială în condiţiile continuării activităţilor economice;
  • dezvoltarea unei infrastructuri de sute de ori mai ieftină decât cea rutieră (pentru acelaşi volum de trafic);
  • creşterea eficienţei utilizării spaţiului stradal (știindu-se faptul că reţeaua stradală nu are cum să permită circulaţia tuturor cu autoturismele, iar capacitatea spaţiilor de parcare este mult sub nevoi, lucru cunoscut dinaintea pandemiei);
  • costuri scăzute pentru utilizatori (faţă de deplasarea motorizată);
  • menţinerea unui nivel al calităţii aerului sub limita periculoasă pentru sănătatea umană;
  • decongestionarea traficului;
  • eliminarea stresului şi îmbunătățirea stării de sănătate.

Propuneri și inițiative de amenajare a pistelor pentru bicicliști din partea Primăriei de Bălți au parvenit ani la rând (2012, 2016, 2019, 2020), însă nu am văzut niciun rezultat concret. Pe această cale, solicităm Primăriei să ia măsuri pentru remedierea IMEDIATĂ a problemei expuse, prin instalarea unei piste pentru bicicliști a cărei traseu va fi amenajat de la bulevardul Mihai Eminescu până pe strada Alexandru Pușkin (2 km), dar și prin instalarea pistelor pentru bicicliști adiacente tuturor drumurilor care se află, actualmente, în construcție.

0 have signed. Let’s get to 100!