Tacizin ayrımcı vagonla engellenemeyeceğini kanıtlayın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Kadın ve erkek eşitliğini savunurken önümüze çıkan yeni bir engelle karşı karşıyayız bugünlerde. Bursa Belediyesi tarafından "bayanlara" öncelikli vagonun kabul edilemez bir ayrımcık öğesi olduğu gözler önündedir. Kadınları koruma beklentisiyle başlayan bu uygulama kadının kendini metroda dahi koruyamadığı fikrini empoze etmekte ve kadınları toplumdan soyutlamaktan başka hiçbir şeye yaramamaktadır. Bu uygulama açıkça öncelikle isteyen binsin şeklinde başlamasına rağmen vagonu kullanmayan bi kadının tacize uğraması durumunda "Kadın vagonunu kullansaydı." gibi tepkiler ortaya çıkacak binmeyen kadınlar "aranıyor" gibi iğrenç damgalara mağruz kalacak hatta kadın vagonunu kullanmayan kadın tacize uğrarsa tacizciye cezai indirim uygulamasına kadar yol alacaktır. Ayrımcılığa hayır demek adına lütfen kampanyayı imzalayalım ve yetkililere tepkimizi gösterelim.

Bugün Büsra imzanı bekliyor!

Büsra Güven bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «burulas@burulas.com.tr: Tacizin ayrımcı vagonla engellenemeyeceğini kanıtlayın». Büsra ve imza atan diğer 78 kişiye katıl.