BURSA'DA BAŞLATILAN "KADINLARA ÖZEL VAGON" UYGULAMASINI İSTEMİYORUZ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Yaşanan sorunları birbirimizi ayrıştırarak çözemeyiz. Biz, kadınlara ayrım gösterilerek değil saygı duyarak bir yol kat edilebileceğine inanıyoruz. Bu uygulama bize yardımcı olmak yerine zarar verecek.

" “Kadınlar çiçektir, çiçekler de işyerinde filan solar, evde iyi bakılırlar” tarzı bir bakış açısı bu. “Sizi çirkin ortamlardan koruyoruz, size özel güvenli alanlar yaratıyoruz” gibisinden, yüzyıllar önce terk edilmiş kafalar. Bizi çirkin ortamlardan korumayın, ortamları çirkinleştirenlere caydırıcı ceza verin arkadaşım!" (Gülse Birsel)

Öncü Kadın Bursa İl Başkanı Sema Kırmız konuyla ilgili yaptığı açıklamada: "Türkiye kıran kırana bir vatan savaşı veriyor. Biz bu vatanı kadınıyla erkeği ile beraber kan dökerek kurtardık. Şimdi gene bu büyük cendereden kadın erkek bir olup çıkacağız. Songül Yakutlar bu vatanın evladı Ömer Halisdemirler bu vatanın evladı. Kimse bizi birbirimizden ayırmaya kalkmasın. Biz kadınıyla erkeği ile eğlenir kadını erkeği ile ağlar, yolculuk eder gerekirse kadın erkek hep birlikte bu vatan için ölürüz. Bizim kadına da erkeğe de güvenimiz tamdır. Bu uygulamayı bizzat kendimiz bitiriyoruz. Bütün vatandaşları bu levhaları ortadan kaldırmaya davet ediyoruz. Büyükşehir belediyesinin uygulaması rezil rüsva olmuştur. İnat etmeyi bırakın derhal hatanızı düzeltin."

Sivas’ta fiyaskoyla sonuçlandı

Sivas’ta geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan pembe taksi uygulaması kadınlar tarafından tercih edilmedi. Erkekler tarafından yapılan onca kampanya karşılıksız kaldı ve kadınlar tarafından tepki gösterilen pembe taksi sessiz sedasız kaldırılmak zorunda kaldı.

Bugün Senem imzanı bekliyor!

Senem Türk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «BURULAŞ: BURSA'DA BAŞLATILAN "KADINLARA ÖZEL VAGON" UYGULAMASINI İSTEMİYORUZ». Senem ve imza atan diğer 155 kişiye katıl.