Bursa Zoo’daki Hayvanlara Gereken Bakım Yapılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Bugün çocukluğumdan beri ilk defa hayvanat bahçesine gittim. Hepsi çok tatlılar. Ama bir o kadar bakımsızlardı.

Özellikle penguen ve fok balıklarının bomboş ve bakımsız bir havuzda olmaları çok kötü. Havuzları resmen klor kokuyor! Ayrıca açık akvaryum olduğu için insanlar/çocuklar sürekli bir şeyler atarak daha da fazla kirletiyorlar.

Orangutanlarda hasta olanlar vardı. Gözle görülen bariz kitleleri olan, yürümekte zorluk çeken bir orangutan vardı.

Tavus kuşlarının muhteşem kuyruklarından eser yoktu çoğu dökülmüş.

Develerin durumu çok kötü. Tüyleri keçeleşmiş, yer yer dökülmüş. Bacak eklem yerlerinde derileri açılmış olan deve bile vardı!

Bunun yanısıra ormanlık alanlardaki çoğu hayvanın (Zürafa, zebra, deve kuşu, karıncayiyen, lemur vb.) yaşama alanları olması gerektiği gibi temiz değil ve olanakları oldukça azdı.

Instagram üzerinden paylaştığım storylerde diğer insanların gözünden çekmeye çalıştığım çok güzel kareler paylaştım. Fakat bu hayvanlara gereken bakımın ve tedavinin sağlanmasını istiyorum.

Hayvanat bahçelerinin kapatılması üzerine birçok kampanya başlatıldı, tartışmalar oldu ama ne yazık ki bir işe yaramadı. Bir taraf türlerin korunması ve devamı için yararlı buluyor diğer taraf bizlerden yana. Madem bu duruma göz yummak zorunda kalıyoruz en azından bulundukları/tutuldukları yerde sağlıklı, bakımlı ve gerekli olanaklara sahip olsunlar.

Sizler de kampanyaya katılır ve paylaşırsanız belki bir yerlere ulaşırız ve bir yarar sağlamış oluruz.

NE KADAR PAYLAŞIM, O KADAR İMZA

Bugün Mertcan imzanı bekliyor!

Mertcan Fedakar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bursa Zoo’daki Hayvanlara Gereken Bakım Yapılsın! @bursabuyuksehir». Mertcan ve imza atan diğer 7.329 kişiye katıl.