Bursa Taksi Dolmuş Ücretleri Düşürülsün !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Metro istasyonuna yürüme ile 20 dakikalık bir mesafede ikamet ediyorum fakat işyerine geç kalmamak için, iki vasıta yapmak zorundayım. Bir başkası okuluna geç kalmamak, eğitiminden geri kalmamak için iki vasıta yapmak, hesapladığı metroya yetişmek zorunda... Yetişmek zorundayız. Bunun için de dolmuşa binmek zorunda kalıyoruz.

İkamet ettiğim civardan örnek verecek olursam; Kanalboyu'ndan başlayıp Heykel'e kadar giden bir dolmuş... Heykel'e 2.75 TL ücretle götürüyor ve sadece 5 dk süren Merinos'a da 2.75 TL ücretle götürüyor. İşine / okuluna gitmek için metroya gitmek zorunda olan bizler 5 dakika süren mesafe için her gün 2.75 TL veriyoruz. (Açıktan okusak da öğrenci veremiyoruz.) Bununla kalmıyor, metro da tamdan 2.60 TL öğrenciden 1.75 TL çekiyor.  2.75 + 2.60 = 5.35 TL.  Bir de işten dönüşü var, toplamda yaklaşık olarak 11 TL. Servisi olmayan ve iki vasıta yapmak zorunda olan bir insanın, bir günlük yol parası tam 11 TL. İşe gidip gelmek 11 TL. Peki günlük mesai ücretimiz ne kadar?

Diyecek ki yetkili insanlarımız;  "Evden daha erken çıkın."

Çıkıyoruz, yol parası pahalı olduğu için iki vasıta olmaması için yürüyoruz. Yürüyoruz fakat yağmur, kar, kış, rüzgar da var. Bunlar olduğunda kış boyunca binmek zorundayız. Mont giydik, atkı, bere, eldiven tam takım... Hadi yine yürüdük... Peki gündüz vakti bile her olayın olduğu ülkemizde nasıl olacak da akşam olduğunda annelerimiz, kız kardeşlerimiz, kız arkadaşlarımız, sözlülerimiz, hatta eşlerimiz endişe etmeden, güvenle yürüyecekler? "Gülay, Tülay" fark etmez isimler değişebilir, onlar bizim canımız. Ailesini düşündüğü için, bir lokma daha fazla yemek, yedirmek için / geçimini sağlamak için o dolmuşa binmeyip yürürken, bir akşam başına bir şey gelse canınız acımaz mı?

Bugün Mertcan imzanı bekliyor!

Mertcan Doğru bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bursa Taksi Dolmuş Ücretleri Düşürülsün !». Mertcan ve imza atan diğer 75 kişiye katıl.