Bursa/Demirtaş Termik Santraline Hayır!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Bursa/Demirtaş Organize Sanayi Bölgesinde yerleşim bölgesine 2 km uzaklıkta kurulmaya başlanan termik santral ile ilgili bir imza kampanyası başlatmak istiyoruz. Elektrik ihtiyacından ziyade bölgede bulunan tekstil firmalarının kızgın buhar ihtiyacını karşılamak adına gerçekleştirilen bu projede Balıkesir yöresinden gelen ısıl değeri son derece düşük, kalitesiz kömür kullanılmak istenmektedir.

Bursa'nın hali hazırda var olan hava kirliliğinin daha da artmasına sebep olacak bu uygulamanın bir an önce durdurulması/iptal edilmesini talep ediyoruz.

Bunun yerine çevre için daha az zararlı olan doğalgaz santralinin kullanılması ve/veya özellikle Bursa'da büyük bir potansiyele sahip olan jeotermal enerji vasıtasıyla bu buhar ihtiyacının karşılanabileceğini düşünüyoruz.

Gelecek nesillerimize daha temiz bir çevre/hava bırakmak adına sizleri imza kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz.

http://www.haberler.com/dosab-120-milyon-dolarlik ...58-haberi/
http://www.dunya.com/dosab-termik-santral-kuracak ...0857yy.htm
http://olay.com.tr/makale/ihsan-aydin/dosab-bursa ...8rzq_l_ts8

DOSAB, Demirtaş bölgesinde 374 MW gücünde termik santral kurma girişiminde.
Santralin kurulmak istendiği arazi çevresinde oturan halk ise bu santralin kurulmasını istemiyor.
Eklediğim resimlerde santralin kurulmak istendiği arazinin çevresindeki yerleşim yerlerinde yaklaşık 30.000 - 40.000 kişi ikamet etmekte.

Sanayiciler halka hiç danışmadan bakanlıktan onayı aldılar ve ÇED raporu aşamasındalar. Bir yandan da arazide sondaj çalışmaları yapılmakta.
DOSAB “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararıyla ÇED süreci içinde yer alan ‘ÇED Halkın Katılımı Toplantısı’ yapılmayacağını bildirdi.
Kömür düşük kaliteli. Balıkesir'in dursunbey ilçesindeki ocaklardan temin edilecek.
Soğutma suyu için de yer altı suları kullanılacak.

Geçmişte yapılan eylem ve basın açıklamasından bazı haberler:
http://www.milliyet.com.tr/bursa-da-termik-santra ...er-302013/
http://www.aktifhaber.com/bursada-termik-santral ...19136h.htm
http://olay.com.tr/haber/ilceler/bursada-termik-s ...8rl2vl_ts8

Santralin bacasından çıkacak duman, kül, kimyasal gazlar, kömürün taşınması için çalışması muhtemel yüzlerce kamyonun egsoz gazları, bursa'nın ve en çok da santralin bir kaç yüz metre yakınında oturan binlerce insanın soluduğu havanın kirlenmesine,Asitli yağmurlarla Solunamayacak hale gelmesine, ilerleyen yıllarda da kanser vakalarının artmasına neden olacaktır.

Süleyman DEMİR

Bugün Süleyman imzanı bekliyor!

Süleyman DEMİR bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bursa/Demirtaş Termik Santraline Hayır!». Süleyman ve imza atan diğer 3.455 kişiye katıl.